otohaber_logo
Haberler
Yeniden Doğuş
Önce ekonomik daralma, sonrasında da depremle birlikte ortaya çıkan nükleer sızıntı derken son iki fuarı can sıkıcı gündemlerin gölgesinde yaşayan Tokyo Otomobil Fuarı, 2013’te sıkı bir geri dönüşe hazırlanıyor.
Yeniden Doğuş

Kei car'ların ülkesi Japonya, Tokyo Otomobil Fuarı için geri sayıma başlarken, yerli üreticiler fuar öncesinde yeniliklerini de bir bir ortaya koymaya başladılar. Geçtiğimiz hafta Honda'nın S660 konseptinin ilk detaylarını açıklamasının ardından bu kez Daihatsu'dan bir mikro roadster haberi geldi. Markanın 2002-2012 arasında ürettiği katlanır metal tavanlı kült roadster'ı Copen'in yeni neslinin ipuçları Kopen isimli konseptle veriliyor. İlk neslin yuvarlak hatları konseptte yerini köşelere bırakırken, kei car* kurallarının karşılanması için konseptin uzunluğu 3395 mm, genişliği 1475 mm, yüksekliği 1275 mm silindir hacmi de 660 cc'de sınırlandırılmış. 2014'te seri üretim haliyle tanıtılması beklenen Kopen konsepti fuarda iki farklı versiyonuyla tanıtılacakken, Mitsubishi fuarda üç konsepti sergileyecek. Markanın orta vade geleceğine ışık tutacak olan konseptlerden GC-PHEV gelecek nesil Pajero'yu simgeliyor. 3.0 lt'lik kompresörlü V6'ya eşlik eden bir elektrikli motordan oluşan şarj edilebilir hibrid konseptin dışında markanın kompakt SUV geleceğiyse 1.1 lt'lik benzinli motora sahip hibrid XR-PHEV konseptiyle ortaya konuyor. Japon markanın son fuar yeniliğiniyse şimdilik uzak durduğu kompakt MPV sınıfına giriş biletini temsil eden Concept AR olacak. XR-PHEV'le aynı hibrid sisteminin kullanıldığı konseptin özellikle kabiniyle fark yaratacağı açıklanıyor. Fuardaki bir diğer yerli marka olan Suzuki de tercihini küçük otomobillerden yana kullanıyor. Crosshiker konsepti dalgalı hatlarıyla dikkat çekerken 2011'deki Regina konseptinin evrimini yansıtıyor. Kübik çizgileriyle dikkat çeken Hustler isimli "kei car" iki farklı versiyonuyla sahneye çıkarken, X-Lander konsepti yeni geliştirilmiş 1.0 lt'lik benzinli motora sahip.

Yazı: Eray Özgür

Daihatsu Kopen RMZ

Daihatsu Kopen XMZ


Suzuki Crosshiker


Suzuki Hustler Coupe


Suzuki Hustler


Suzuki X-Lander


Mitsubishi Concept AR-Mitsubishi GC-PHEV-Mitsubishi XR-PHEV

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.