otohaber_logo
Haberler
Uzak Coupe
Toyota’nın lüks markası Lexus’un bizim topraklarımızda pek bir hükmü olmasa da, doğduğu topraklar olan Amerika’da ve zengin Orta Doğu’da oldukça popüler. Koleksiyonluk süperspor LFA dışında pek sportif otomobiller üretmeyen Amerika doğumlu Japon markası,
Uzak Coupe

Lüks donanım, konfor odaklı yapı ve elbette hibrit motorlar… Lexus'un anahtar kelimeleri arasında ilk üç sırayı genelde bunlar alırken, sportif coupeler, LFA istisnası dışında, Japonların öncelikleri arasında asla kendilerine yer bulamamıştı. Hatta öyle ki 1991-2000 yılları arasında üretilen birinci nesil SC Serisi dışında kitlelerin satın alabileceği coupe formlu bir Lexus asla var olmadı. İkinci nesil SC Serisi ve IS Serisi'nde katlanır metal tavanlı cabrio otomobillerle coupe dünyasına ürkek denebilecek adımlar atan Lexus anlaşılan artık cesaretini toplamış.

Zira Japonlar, Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan RC Coupe ile safkan bir coupe'ye imza atıyorlar. Güncel IS Serisi'nin coupe versiyonu olan RC Coupe'de de markanın son dönem imzası olan Diabolo adlı abartılı ön ızgaraya yer verilmiş. LED'lerden oluşan ana farlar ve hemen altlarındaki bumerang formlu LED gündüz farları RC Coupe'ye belki çok zarif veya alımlı değil ama kesinlikle aykırı bir yüz ifadesi kazandırıyor. 4695 mm uzunluğu IS Sedan'dan 30 mm fazla olan arkadan itişli coupe'nin 2730 mmm'lik dingil mesafesiyse sedan kardeşinin 70 mm gerisinde. Geriye doğru alçalan tavanı ve A sütunundan başlayıp arka yan camda son bulan krom tavan kemeri RC Coupe'nin tasarım detayları arasında yer alırken, kaslı çamurluklar ve heybetli arka tamponla birlikte arka tasarım bir hale getirilmiş.

İlk etapta IS Sedan'dan tanıdığımız 3.5 lt'lik atmosferik benzinli V6'nın görev yaptığı RC 350 ve 2.5 lt'lik 4 silindirli atmosferik benzinli ile bir elektrikli motordan oluşan hibrit sistemli RC 300h versiyonlarıyla üretilecek olan RC Coupe'nin ilerleyen süreçte bir de 5.0 lt'lik atmosferik V8'in görev yaptığı bir F versiyonu da seçenekler arasına eklenecek.

Yazı: Eray Özgür


Stoplardaki ana LED deseni gündüz farlarıyla uyumluyken, tamponlara abartılı bir tasarım hakim.


Sürücüyü çevreleyen kokpitte deri ve diğer malzemelerin birlikteliği kaliteli bir görünüm oluşturuyor.


Lexus, RC Coupe dışında başka yenilikleri de tanıtıyor. Daha önce Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan LF-NX konsepti, Tokyo Otomobil Fuarı'nda 2.0 lt'lik benzinli turbo motoru ve yeni ön tamponuyla güncellenmiş bir versiyonuyla tanıtılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.