otohaber_logo
Haberler
En Güzel Kedi
Jaguar için vahşi kedi, İngiliz kedisi, aristokrat kedi tanımı çokça kez yapılmıştır. Ancak E-Type’tan bu yana belki de ilk kez bir Jaguar sadece güzelliğiyle bile tercih edilebilecek bir coupeye imza atıyor. Karşınızda F-Type Coupe!
En Güzel Kedi

Malcolm Gilbert Sayer. Bu isim belki de pek çokları için bir anlam ifade etmiyor. Ama artık hayatta olmayan bu İngiliz beyefendisi, tüm zamanların en güzel üç otomobilinden biri olarak kabul edilen Jaguar E-Type'ın tasarımcısı ve otomobil tasarımcılarının en çok saygı duyduğu isimlerden biri. Size bir başka bir İngiliz'in adını daha verelim: Ian Callum. Bay Callum, bugün Jaguar'ın tasarım bölümünün başında ve muhtemelen bundan 50 yıl sonra tıpkı Bay Sayer gibi saygıyla anılacak. Sebebiyse Ian Callum'un son eseri F-Type Coupe.

Jaguar'ın 2012 sonunda roadster haliyle karşımıza çıkardığı F-Type, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda coupe haliyle sahnede. Evet F-Type Roadster çok güzel bir otomobil, ama gerçekçi olmak gerekirse, F-Type Coupe üstsüz kardeşinden daha etkileyici. 340 ve 380 HP'lik motor seçeneklerini roadsterdan alan F-Type Coupe, 550 HP'lik R versiyonuyla en güçü F-Type Roadster'a 55 HP fark atıyor. 4.2 saniyelik 0-100 km/s hızlanması ve 300 km/s'de sınırlandırılmış maksimum hızıyla dikkat çekerken, Jaguar tarafından tarihinin en dinamik otomobili olarak tanımlanıyor.

Yazı: Eray Özgür

Plakanın üzerinde 110 km/s'nin üzerinde otomatik yükselen bir spoyler gizlenmiş.


F-Type Coupe, tıpkı atası E-Type Coupe gibi otomobil tarihinin en güzel otomobillerinden biri olmaya aday.


2 kişilik Coupe'nin en önemli rakibi Porsche Cayman olacak.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.