otohaber_logo
Haberler
Ford, SUV'da Büyük Oynuyor
Ford’un şimdiye kadar Avrupa pazarından uzak tuttuğu SUV’u Edge, yeni neslinde küresel bir model haline gelip Avrupa pazarında da satışa sunulacakken, yeni neslin seri üretime hazır konsepti Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sahne aldı.
Ford, SUV'da Büyük Oynuyor

Ford'un küreselleşme stratejisi sayesinde pazarlar arasındaki model farkları bir bir ortadan kalkıyor. Fiesta, Focus ve Mondeo gibi modellerle ilk adımları atılan bu felsefe daha üst sınıflara da yayılıyor. Şimdiye kadar Avrupa'da Kuga'dan daha büyük bir SUV'u olmayan ancak, anavatanı Amerika'da Explorer, Expedition ve Edge gibi büyük SUV'larıyla tecrübesi olan marka artık Avrupa'da Kuga'nın üstüne konumlandıracağı yeni bir modele de sahip olacak.

Audi Q5 ve BMW X3 gibi orta boy SUV'larla rekabet edecek olan yeni Edge'in işaretleri Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılan konseptle verildi. Türkçe kelime anlamı köşe olan Edge, fuardaki konseptin düz yüzeyleriyle ismiyle cismi müsemma bir otomobil olacağını belli ediyor. Ön ızgarada Ford'un Fiesta ve B-Max gibi yeni otomobillerindeki ızgaradan daha farklı altıgen bir yapı dikkat çekerken, daha prestijli olmakla birlikte Edge'in ön tasarımında markanın yeni küçük SUV'u Ecosport'u hatırlattığı da bir gerçek. İki parçalı yatay stopların bir ışık hattıyla bağlandığı arka bölümde eğimli bagaj camı da dikkat çekiyor.

Ford'un yeni Mondeo'daki tarzını hatırlatan kokpitte konsepte özel detaylar bulunurken, arka koltuktaki bilgi-eğlence sistemi de bunlardan biri. Amerika pazarında benzinli turbo motorlarla yollara çıkacak olan yeni Edge'in Avrupa macerasıysa 2.0 veya 2.2 lt'lik dizellerle desteklenecek. 4 tekerlekten çekiş veya sadece önden çekişli versiyonlarla sağlanacak çeşitliliğin yanında düşük hacimli benzinli Ecoboost motorun da seçenekler arasında sunulması bekleniyor.


Konsept olduğunu LED'li farları ve abartılı jantlarıyla ele veren Edge'in seri üretiminde ana hatlar korunacak. Araç 2015'te Avrupa'da olacak.



Tamamen dijital olan göstergeler geleneksel sayılabilecek bir yerleşime sahipken,direksiyon üzerindeki butonlar markanın yeni nesillerinde seri üretime alınacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.