otohaber_logo
Haberler
BMW Motorlu Yerli Verso
Ocak ayından itibaren Toyota'nın Sakarya'daki fabrikasındaki bantlardan yollara çıkacak olan BMW motorlu ilk Toyota modeli unvanlı Verso, yeni bir dönemin sessiz kahramanı olmaya hazırlanıyor.
BMW Motorlu Yerli Verso

Kompakt MPV Verso, BMW'ye ait 1.6 lt'lik dizel motorun kullanıldığı ilk Toyota modeli olurken, üretimin Türkiye'de yapılacağının kesinleşmesi de ayrı bir gurur konusu oldu. 2011'de yapılan antlaşma gereğince BMW raflarından alınacak motorlar arasında 1.6 ve 2.0 lt'lik turbo dizeller olacak.

Sakarya'daki Toyota Fabrikası'nda üretilip, buradan tüm dünyaya ihraç edilecek olan Verso 1.6 D-4D, 4000 d/d'de 112 HP maksimum güç üretirken maksimum tork ise 1750-2250 d/d arasında 270 Nm kalabiliyor. Şu an Türkiye'de 1.6 ve 1.8 lt'lik benzinli motorlarla satılan Toyota Verso, otomatik şanzıman seçeneğini de sadece 1.8 lt'de sunuyor. Ülkemizdeki kompakt MPV sınıfında dizel motor veya otomatik şanzıman öncelikler arasında yer alırken bu ner iki karışım mutlak başarı sayılıyor. Verso'nun bu yeni versiyonu şimdilik sadece vergi avantajlı bir versiyon olabilirken, otomatik şanzıman ile ilgili bir gelişme henüz yok.





Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.