otohaber_logo
Haberler
Hibrid Sedanın Yeni Nesli
Toyota’nın Premium otomobil markası olan Lexus’un, üst-orta sınıftaki prestij sedanı artık Avrupa pazarı için daha ışıltılı bir halde satılmaya başlandı. Ancak ne yazık ki bize yine gelmiyor!
Hibrid Sedanın Yeni Nesli

Avrupa'da her geçen gün sıkılaşan emisyon normlarına ayak uydurmaya çalışan üreticiler, yeni modelleriyle bu normları yakalamaya çalışıyorlar. Japon Lexus ise GS 300h sayesinde, Avrupa'da gittikçe büyüyen hibrid pastasından kendine iyi bir dilim almak istiyor. Lexus GS 300h'de, IS 300h modeline benzer, 2.5 lt'lik benzinli motora 2 elektrikli eşlik ediyor. Toplam sistem gücü 223 HP olan Lexus GS 300h, 4.7 lt/100 km gibi etkileyici bir ortalama yakıt tüketimine sahipken aracın emisyon değerleriyse 109 g/km olarak açıklanıyor.

Sürekli değişken oranlı elektronik bir CVT şanzımanın görev yaptığı GS 300h'da, araç içi yüksek hızlı Wi-Fi gibi bir donanımın olması oldukça dikkat çekici. Lexus'teki spor donanım anlamını taşıyan "F" tipindeyse, bu versiyona özgü LED'li gündüz farları, 19 inçlik alaşım jantlar ve özel beyaz ve mavi renk seçenekleri sunuluyor. Renkli Head-Up-Display ise, bu versiyonla beraber artık tüm GS modellerinde sunulmaya başlanan bir başka yenilik.




Kabin içi kalitesiyle bir kez daha adından söz ettirmesi beklenen Lexus, GS 300h ile beraber artık yolcularına Wi-Fi hizmeti sunmaya başladı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.