otohaber_logo
Haberler
Yeni X5 Geldi
BMW’nin üçüncü nesliyle yollara çıkardığı büyük SUV’u X5, Türkiye pazarında da satışa sunulurken, 2.0 lt’lik dizel beklentisi şimdilik boşa çıktı.
Yeni X5 Geldi

BMW'nin SUV modellerinin ilki olan X5, üçüncü nesliyle Türkiye'de de yollara çıktı. Markanın yeni tasarım felsefesinin adapte edildiği üçüncü nesil X5, buna karşın selefinin ana hatlarına sadık bir çizgide. Büyüyen ön ızgara ve ön çamurluklara eklenen hava çıkışları gibi detaylarla daha güçlü bir görünüme bürünen yeni X5'in Türkiye'ye merhaba dediği xDrive30d versiyonunda 258 HP gücündeki 3.0 lt'lik 6 silindirli dizel motor görev yapıyor.

8 kademeli otomatik şanzımanla 4 tekerleğe birden aktarılan güç, aracı 0'dan 100 km/s'ye 6.9 saniyede ulaştırırken, ortalama yakıt tüketimi 7.0 lt/100 km olarak gerçekleşiyor. İlk iki neslinde sadece 4 tekerlekten çekişli olarak üretilen X5'te üçüncü nesille birlikte gelen arkadan itişli seçenek aynı zamanda 218 HP gücündeki 2.0 lt'lik 4 silindirli dizel motorla da dikkat çekerken ÖTV ve MTV avantajlı bu versiyon ilk etapta Türkiye'ye ithal edilmiyor. 341.186 TL'lik başlangıç fiyatının belirlendiği X5 xDrive30d'nin dışında BMW, dünya çapında iki yenilikle de gündemde. Her ikisi de Detroit Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkacak olan yenilerden ilkini X1'in 2014 için güncellenen hali oluşturacak.

Geçtiğimiz yılki makyaj sonrası daha çok güncelleme diyebileceğimiz yenilikler arasında standart LED gündüz farları, yeni alaşım jantlar ve renk seçenekleri yer alırken, iç mekanda da yeni malzemelerle birlikte internet destekli BMW ConnectedDrive sistemi de 2014 yenilikleri arasında yer alıyor. Markanın ikinci Detroit yeniliği roadster Z4'ten geliyor. Pure Fusion adlı dizayn paketinde ağırlık kabininin daha değerli bir his yaratmasına verilirken, karoserde de bu versiyona özel bir kahverengi renk sunuluyor.


341.186 TL'lik başlangıç fiyatıyla BMW X5 bir kez daha sınırlı bir kitle için satın alınabilir oluyor !


Z4'ün Pure Fusion adlı sınırlı üretim versiyonunun kokpitinde Nappa derisine yer verilmiş.


X1'deki yenilik ise LED'lerin standart olması.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.