otohaber_logo
Haberler
Audi Lazere Geçti
Las Vegas’ta düzenlenen CES yani Tüketici Elektroniği Fuarı aynı zamanda otomotivle ilgili bir takım yeniliklerin de sahnesi oluyor.
Audi Lazere Geçti

Tıpkı Audi'nin yeni nesil aydınlatma teknolojisinde olduğu gibi. Markanın daha önce iki farklı evrimle sergilediği Sport quattro konsepti üzerinde tanıtılan yeni nesil farlarda matrix LED'ler lazerle kombine edilmiş. Daha önce sergilenen Sport quattro konseptlerinden farklılaşan farların dış bölümünde kısa aydınlatma görevi verilen matrix LED'ler kullanılırken, iç bölümdeyse uzun farlar için lazerlere yer verilmiş. Kullanılan lazer diyotların en önemli avantajları arasında LED'lere göre daha az yer kaplamaları kadar 500 metreye varan aydınlatma sunabilmeleri de yer alıyor. Güncel A8'de matrix LED teknolojisine geçiş yapan Audi'nin lazeri de birkaç yıl içinde devreye alması bekleniyor.




Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.