otohaber_logo
Haberler
Hyundai i10 Hindistan'da Yılın Otomobili
Hyundai i10, Grand i10 modeliyle Hindistan’da Yılın Otomobili (ICOTY) ödülünü kazandı.
Hyundai i10 Hindistan'da Yılın Otomobili

Hyundai Grand i10, Avrupa'daki kardeşi i10 göre biraz daha geniş ve yüksek. Bu haliyle Hintli müşterilerin beklentilerini karşılayan Grand i10, hızla büyüyen pazarda kendisine bir yer edinmiş oldu. Hindistan'da yayımlanan TopGear, Auto India, Motoring, Car India, Overdrive, Auto Bild, AutoX, Hindu Business Line ve EVO dergilerinin editörlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Indian COTY jüri üyelerinin oylarıyla birinci seçilen Grand i10, satışa sunulduğu Eylül 2013'den bu yana,35 bin adet satılarak önemli bir başarı göstermiş oldu.

Hyundai'nin Hindistan'daki fabrikasında üretilen Grand i10 için 160 milyon Dolar'lık yatırım yapılırken yıllık olarak da 600 bin adet üretim gerçekleştiriliyor. Bu önemli üretim adetleriyle birlikte Grand i10, Hindistan'da en çok satılan 5 modelden birisi haline geldi.

Ülkemizde üretilen Hyundai i10 da İngiltere'den bir ödül daha aldı. İngiltere başta olmak üzere Avrupa'nın en saygın otomobil internet sitelerinden biri olan Car Buyer, Yeni i10'u Yılın En İyi Şehir Otomobili seçti. Santa Fe de aynı site tarafından "Yılın En İyi Büyük SUV"u olarak seçildi.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.