otohaber_logo
Haberler
Lexus Sözünü Tuttu
Japon marka , yaptığı açıklamalarda Lexus çatısı altındaki en güçlü V8’i üreteceğini iddia ediyordu.
Lexus Sözünü Tuttu

Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Lexus'un şuana kadar ürettiği en güçlü V8'i olacak olan RC F, hem şık tasarımı hem de teknik verileriyle özellikle BMW M4'ü gözüne kestirmişe benziyor.

Kaputunun altındaki 5.0 litrelik V8 motor, toplam 466 HP güç üretiyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayabiliyor. Bu hem lüks hem de performanslı Japonun maksimum hızı ise 300 km/s olarak verilmiş. BMW M4'te kullanılan 3.0 litrelik çift turbolu motor ise 430 HP güç üretiyor.

Motoru kadar dış tasarımıyla da iddialı olan Lexus RC F, agresif body kitiyle sert ve hırçın bir görüntü veriyor. 19 inçlik alüminyum jantlar da görselliğe katkıda bulunan en önemli faktörlerden biri. Araç 80 km/s hızı geçtiğinde ise otomatik açılan spoyler, aracın yüksek hızlarda yere daha iyi oturmasına yardım ediyor. İç mekanda ise Lexus'a özgü şıklık ilk dikkati çeken nokta olurken, deri kaplamalar ve alüminyum öğelerde bolca kullanılmış.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.