otohaber_logo
Haberler
Detroit'den Chrysler 200 Çıktı
Geçen günlerde Fiat Grubu’nun çatısı altına girdiği açıklanan Chrysler, Detroit Otomobil Fuarı’nda yeni 200 modelini tanıttı.
Detroit'den Chrysler 200 Çıktı

Chrysler 200'in sınıfında ilk olacak olan 9 ileri otomatik şanzımanı dikkat çekiyor. Alfa Romeo Guilietta platformunda üretilecek olan Chrysler 200, 2.4 litrelik 4 silindirli MuliAir2 moturu ile 184 HP güç üretecek. Bu motor bir önceki 4 silindirli motora göre yüzde 13 oranında yakıt tasarrufu sağlayacağı gelen bilgiler arasında. Bir diğer motor seçeneğide, 3.6 litrelik bir V6... 295 HP güç üretecek olan bu V6 motor, 9 ileri otomatik şanzımanı sayesinde bir önceki motordan yüzde 7 oranında daha az yakıt tüketeceği iddia ediliyor.

Chrysler 200'de , hem önden çekişli hem de dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı aktarma organından biri seçilebilecek. Otomobilde spor modu seçildiği takdirde, bu yeni dört tekerlekten çekiş sistemi torkun yüzde 60'ını arka tekerleklere ileterek daha eğlenceli bir sürüş için de olanak sunmuş olacak. Ayrıca bu spor modda 9 ileri otomatik şanzımanın vites geçişlerinin zamanlanması da daha performanslı bir sürüşe olanak verecek şekilde değişecek.

Bu yenilenen sedanda kabin içine gelen titreşimi ve sesi azaltacak iyileştirmeler de gerçekleştirilmiş. Aracın aerodinamiği de arttırılmış.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.