otohaber_logo
Haberler
Yeni Supra Mı Olacak?
FT-1 Concept’i bugüne kadar sır gibi saklayan Toyota, Detroit Otomobil Fuarı’nda otomobilseverlerle buluşturdu.
Yeni Supra Mı Olacak?

California'da planlanan önden motorlu, arkadan itişli otomobili PlayStation'ın dünyaca ünlü otomobil similasyon oyunu olan Grand Turismo 6'yı alanlar oyun dünyasında da olsa kullanma şansını yakaladılar. Herkesin aklındaki en büyük soru ise,bu konseptin bir zamanların efsane spor otomobili olan Toyota Supra'nın temelini mi oluşturuyor sorusu .Toyota yetkilileri bu soruya tatmin edici bir yanıt vermekten kaçınsalar da ,yaptıları açıklamalarda aracın; 2000GT, Celica, Supra, MR2 ve Scion FR-S'in mirası olan bu otomobilin zengin bir coupe tasarımı olduğunu belirttiler.

Tasarım şefi Alex Shen konuyla ilgili olarak; " Bu otomobil tasarlanırken Toyota'nın geçmişinden, özellikle de Celica ve Supra'dan esinlenildi, biz de buradan yola çıktık." dedi. Araçta kullanılacak motor henüz netlik kazanmazken, Toyota'nın hibrid teknolojisini bu aracada yansıtacağı yapılan tahminler arasında.

TVR Sagaris'e gönderme yapan FT-1 Concept, ön ve yam camlarında ise 2000GT'den esinlenirken, direksiyonunda ise F1 çizgileri kullanmış. Toyota'nın geleceğini etkileyecek olan FT-1 Concept, muhtemelen gelecek olan Supra'ya da göndermede bulunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.