otohaber_logo
Haberler
2017'de Gelebilir!
Lüks markaların SUV trendine Urus ile katılacak olan Lamborghini, 2017’de aracı piyasaya çıkarabileceğini açıkladı.
2017'de Gelebilir!

Bundan 15 yıl evvel Porsche bir SUV çıkaracak desek sanırım hemen hemen herkes şaka yaptığımızı zannederdi. Fakat Porsche 2002 yılında ilk Cayenne modelini piyasaya sunduğunda, beklenilenden çok daha fazla bir taleple karşılaştı. Sadece spor otomobil üretimi geleneğinden sıyrılan bir diğer lüks otomobil üreticisi de Lamborghini olacağa benziyor. Lamborghini, 2013'ün mayıs ayında konsept olarak tanıttığı Urus'u, 2017'de yollara çıkarmayı planlıyor. Lüks SUV pazarının büyüme trendinin devam edeceğini tahmin eden Lamborghini yetkilileri, Urus ile bu pazardan pay kapmanın peşinde olacaklar.

Lamborghini Urus'ta kullanılacak motor henüz netlik kazanmazken iken, tahminlere göre çift turbolu bir V8'li hibrid bu lüks SUV'a hayat verebilir. Araç piyasaya çıktığı vakit birbirinden zorlu rakiplerle de baş etmek zorunda kalacak. Bu rakiplerden bir kaçı; Audi Q7,Porsche Cayenne,Volkswagen Toureg ve Bentley'ninde yakın gelecekte piyasaya çıkarmayı planladığı Bentley SUV.

Lamborghini yetkilieri son olarak Gallardo'nun 2014 senesinin ikinci yarısında yerini Huracan'a bırakacağını da sözlerine eklediler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.