otohaber_logo
Haberler
Sıra Hatchback'e Geldi
Euro NCAP’ten aldığı başarılı sonuçlarla adından sıkça söz etmeye başladığımız çiçeği burnunda otomobil markası Qoros, Qoros 3 Sedan ve Station karoserlerinden sonra şimdi de hatchback’i ile karşımızda.
Sıra Hatchback'e Geldi

Çin-İsrail ortaklığında kurulan Qoros, Avrupa pastasından bir dilim almanın ne kadar zor olduğunun farkında olacak ki, yönetim ve tasarım ekibine ünlü otomobil üreticilerinde çalışan kişileri dahil ederek işe başlamıştı. Bu politikanın doğruluğu markanın ilk modeli olan Qoros 3'ün Euro NCAP'te ik 5 yıldız alan Çinli marka olmasından sonra kendi katagorisinin en güvenilir modeli olmasıyla da tescillenmiş oldu.

Qoros 3 Sedan'ın Avrupai tasarım hatlarını koruyan Qoros 3 Hatchback, özellikle genç kuşağı hedef kitlesine koymuşa benziyor. Kabin tasarımı ve dingil mesafesi sedan karoserlisiyle aynı olan Qoros 3 Hatchback'in, motor seçeneği de 1.6 lt'lik 4 silindirli bir benzinli ünite olacak. Turbo beslemeli bir seçeneğinin daha olacağı açıklanan Qoros 3 Hatchback'in, bu motoru 6 ileri manuel şanzıman ve çift kavramalı bir otomatik şanzıman ile de kombine edilebilecek.

Qoros 3 Hatchback, mart ayında yapılacak 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkacak. Aracın piyasaya çıkış tarihi henüz belli olmazken, Türkiye'ye gelip gelmeyeceği de henüz netlik kazanmadı. Ama vergi avantajlı motoru ile birlikte fiyat aralığını da diğer rakiplerinden daha düşük bir yere konumlandırdığı takdirde, ülkemizde de başarılı olamaması için hiçbir neden yok gibi gözüküyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.