otohaber_logo
Haberler
Yeni 308 Türkiye'de
İlk tanıtıldığında “Volkswagen Golf’ten daha iyi” olarak lanse edilen yeni 308, Türkiye pazarına giriş yaptı.
Yeni 308 Türkiye'de

Fransız üreticinin tanıtıldığı günden beri ısrarla söylediği bir söz vardı; "Yeni 308, Volkswagen Golf'ten daha iyi bir otomobil" ... Bu kadar iddialı bir cümleyle ortaya çıkan bir otomobilden, tabiki de beklentilerde bir hayli fazla.

Peugeot Türkiye, yeni 308'in Türkiye pazarına girişini Kıbrıs'ın Girne şehrinde basına duyurdu. Markanın yeni modüler platformu EMP2 üzerinde yükselen 308, selefine oranla 140 kg daha hafif. Bunun getiriside daha az yakıt tüketimi ve daha fazla performans... 4.25 m'lik uzunluğa sahip 308'de dış tasarımda kaslı hatlar dikket çekerken, LED'li gündüz farlarına ilave olarak farlar da LED'li tasarlanmış. İç mekanda 208 ile yenilenen marka yüzünden izler hissedilirken, yeni oval göstergeler şık, orta konsoldaki multimedya ekranı ise iç mekanın sadeliğine teknolojik bir hava katıyor. 208'de kullanılan küçük direksiyon 308'de de hayat bulurken, markanın tanıdık dizel ve benzinli motorları start-stop sistemiyle birlikte sunuluyor.

Yeni Peugeot 308'in anahtar teslim kampanyalı fiyatları ise şöyle ; 1.2 VTi 82 HP'lik modeli 49.400 TL'den başlıyorken, 1.6 e-HDi 115 HP'lik dizel motorlusunun fiyatı 69.200 TL'ye kadar uzanıyor. otohaber Dergisi Yazı İşleri Müdürü Volkan Demirkuşak, yeni 308'i otohaber.com.tr için yorumladı : "Kompakt HB sınıfının yeni oyuncusu Peugeot 308, Volkswagen Golf'ün elinde bulundurduğu liderlik koltuğuna göz dikse de, hala kat etmesi gereken yollar var . İlk etapta otomatik şanzımanın bulunmayışı satış konusunda dezavantaj yaratacak".

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.