otohaber_logo
Haberler
Yeni Klavuz
Lincoln’ün büyük SUV’u Navigator, Chicago Otomobil Fuarı’nda yeni bir nesil olarak algılansa da aslında kapsamlı bir iyileştirme geçirdi.
Yeni Klavuz

Amerikalıların büyük otomobilleri sevdiğini 1940'lı yıllardan bu yana biliyoruz. Yeni Kıta'da özellikle SUV'lar söz konusu olduğunda, Avrupa ve Uzakdoğu pazarlarındaki küçük ve kompakt modellerin kendilerine yer bulamadıklarını görüyoruz. Kısaca Amerika'da SUV demek büyük demektir. Lincoln Navigator de bu akımın en lüks Amerikan modelleri arasında yer alıyor.

Cadillac Escalade ile kıyasıya bir rekabet içinde olan Ford Grubu'nun lüks SUV'u, Chicago Otomobil Fuarı'nda kapsamlı bir iyileştirmeden geçirilmiş haliyle tanıtıldı. 2014'ün son çeyreğinde satışa sunulacak olan cilalı Navigator'ün tasarımındaki en büyük fark ön bölümde görülüyor. Daha önce köşeli ve düz yüzeylerin kullanıldığı ön bölümde artık daha yuvarlak hatlar dikkat çekerken, ön ızgara da Lincoln'ün son yıllardaki yeni tarzına adapte edilmiş.

Arka bölümde aydınlatma grubu büyütülerek aracın genişliğiyle eş hale getirilirken, tamponlar da elden geçirilmiş. İç mekanda kokpitin temel yapısı korunsa da yeni göstergeler ve kumanda elemanlarıyla Navigator daha modern bir hale gelmiş. 2007 yılından bu yana 5.4 lt'lik atmosferik benzinli bir V8 kullanan Lincoln Navigator, makyajla birlikte artık turbo dünyasına geçiş yapıyor. 3.5 lt'lik V6, 380 HP'nin üzerinde güç üretirken, 6 kademeli otomatik şanzıman versiyonuna göre gücü ya arka tekerleklere ya da 4 tekerleğe birden aktarıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.