otohaber_logo
Haberler
Polo'ya 2014 Cilası
Volkswagen Polo, 2014 yılı için makyajlandı.
Polo'ya 2014 Cilası

Tasarım bir Volkswagen tercih etmenizde belirleyici rol oynamayabilir. Almanlar elbette iyi görünen otomobillere de sahipler. Ancak şunu da itiraf edelim ki, hiç kimse mesela bir Polo'yu sadece tasarımı için satın almaz. Volkswagen'in 1975 yılından bu yana ürettiği küçük sınıf temsilcisi son neslinde hiç olmadığı kadar olgun bir hale gelmiş ve adeta gücü Golf'e yetmeyenler için iyi bir teselli ikramiyesi rolünü oynuyordu.

2009'da yollara çıkan güncel Polo nesli özellikle sürüş kalitesinde sınıfının referans modelleri arasında yer alıyor. Ancak bir gerçek de var ki Polo biraz ruh eksikliği yaşayan bir otomobil. 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkacak olan makyajlı versiyonda tasarım anlamında yeni bir ruh veya tarzdan bahsetmek mümkün olmasa da, yapılan değişiklikler tamamen teknik odaklı. Ön tasarımda yenilenen tampon ve ızgarayla birlikte Polo'nun genişlik algısının arttırılması hedeflenirken, arka tasarımda da deseni değişen stoplar ve yenilenen tamponla birlikte tazelik gelmiş.

İç mekanda yeni direksiyon simidi, gösterge tablosu ve ön konsolla birlikte en azından sürücü için makyajın etkileri çok daha belirginken, makyajlı Polo, Volkswagen Grubu'nun modüler bilgi-eğlence sistemi platformunun ikinci neslinin kullanıldığı ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. Yeni platformla birlikte akıllı telefonların araçla entegrasyonunun kolaylaşması ve iyileşmesi amaçlanmış. Makyajın en önemli etkilerinin yaşandığı yer olan motor kaputunun altında tamamen yeni güç üniteleri görev yapıyor. Makyajdan önce 1.2 lt 3 silindirli ve 1.6 lt 4 silindirli dizellere sahip olan Polo'da artık sadece 1.4 lt'lik 3 silindirli dizel motorlar görev yapıyor. 75, 90 ve 105 HP olmak üzere 3 farklı gücün sunulduğu dizellerde tüketim Bluemotion versiyonunda 3.2 lt/100 km olarak açıklanıyor. Gürültü ve çalışma karakteri açısından 1.2 lt'lik eski dizelden daha iyi olduğu iddia edilen yeni dizel ünitenin yanında benzinli motorlarda da 1.0 lt'lik 3 silindirli ünite yeni etiketi taşıyor. 60, 75 ve 90 HP'lik versiyonları bulunan 1.0 lt'lik ünitenin yanında 1.2 ve 1.4 lt'lik aşırı beslemeli benzinli motorlar da güncellenmiş halleriyle görev yapacaklar.

Donanım açısından da eli güçlenen cilalı Polo'da ağabey Golf'ten tanıdığımız bir kaza sonrasında aracı otomatik olarak duran hale getiren çoklu çarpışma önleme fren sistemi, yorgunluk sensörü, adaptif hız sabitleyici gibi güvenlik donanımları da eklenmiş. Makyajdan önce geleneksel halojen ve LED gündüz aydınlatmalı xenon farların sunulduğu Polo'da artık tam LED farlar da seçenekler arasına eklenmiş.

Yazı: Eray Özgür

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.