otohaber_logo
Haberler
KWID Concept Delhi'de Gün Yüzüne Çıktı
Renault'un yeni konsept otomobili Delhi Otomobil Fuarı'nda kendini gösterdi.
KWID Concept Delhi'de Gün Yüzüne Çıktı

Delhi Otomobil Fuarı'nda lansmanı yapılan konsept araç KWID Concept, Hindistan gibi yeni pazarlara olan talebi karşılamak amacıyla üretildi. Bu yeni konsept sağlam, eğlenceli tasarımı, teknolojik özellikleri ile birlikte, bu pazarlarda genç müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefler nitelikte…

KWID Concept, Renault Design India'nın teknolojik katkısıyla tasarlanmış. Bu konsepte orantıları ve boyutlarıyla enerjik bir araç izlenimi verilmiş; devasa tekerlekleri ise çamurluklardan dışarı çıkartılmış ve bu haliyle KWID Concept'in bir buggy aracı gibi görünmesini sağlanmış.

Bu konsept crossover modelinin yürüyen aksamı ise oldukça dikkat çekici… 1.2 litrelik turbo beslemeli bir motora sahip olan KWID Consept, önden çekişli karakterini, EDC şanzıman ortaklığı ile birleştirmiş. Ayrıca otomobilin yüzde yüz elektrikli kullanılabilmesi için ayrıca bir geliştirme yapan Renault tasarımcıları, bu sayede otomobile akü ve bataryalar ekleyerek KWID Concept'i bir Z.E yapabiliyorlar.

Otomobilin iç mekanı ise kuş yuvasından esinlenilmiş. Kabinde 2 renk tonlu malzemesi ile hoş bir ambiyansa sahip olan KWID Concept'in arka bölümde klima sistemine de yer verilmiş.

Aracın önemli özelliklerinden biri de Renault markasının sürüş deneyimini arttırmak için bu modelde de ilk kez kullandığı "Flying Companion" sistemi… Bu sistem iki şekilde çalıştırılabiliyor; önceden programlanmış uçuş sekansı ve GPS konumu kullanarak çalıştırılan "otomatik mod" ve araç içindeki tablet ile kontrol edilen "manuel mod". Bu sistem ile trafik durumunu kontrol edebiliyor, manzara fotoğrafı çekebiliyor ve yolda önünüzdeki engelleri saptayabiliyorsunuz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.