otohaber_logo
Haberler
Suzuki'nin Yeni Küçüğü
Suzuki, Alto'nun devamı olarak gördüğü Celerio modelini Cenevre'de sergileyecek.
Suzuki'nin Yeni Küçüğü

2014'e yenilik yılı demek yanlış olmaz. Birçok marka yeni modellerini bu yıl içerisinde görücüye çıkarıyor. Suzuki de bu yeniliklere bir üye daha ekleyecek. Tayland Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan A:Wind Concept modelinin üretim versiyonu olarak adlandırılan Celerio ile Avrupa pazarına adımını atacak. Japon marka, bu otomobilin Uzakdoğu versiyonunu Delhi Otomobil Fuarında Maruti Suzuki Celerio adı ile tanıttı. Otomobilin Avrupa versiyonun fotoğrafları ise paylaşıldı. Önümüzdeki ay düzenlenecek 84.Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Avrupalı Celerio, Suzuki Alto'nun devamı olacak.

Suzuki yetkilileri otomobil için "İç tasarımı ile A segmentinde iddialı bir konuma gelecek" diyor. Avrupa standartları doğrultusunda düşük CO2 emisyon salınımına sahip olan Celerio'nun Hindistan'da tanıtılan versiyonu 3,600 mm uzunluğa , 1,600 mm genişliğe ve 1,560 mm yüksekliğe sahip. Otomobilin ağırlığı ise 810 kg ile 830 kg arasında...

Hindistan'da Celerio, şuan satışta olan Alto ile aynı motoru paylaşıyor. 3 silindirli 1.0 litrelik bu motor 67 HP ve 90 Nm tork üretiyor. Otomatikleştirilmiş şanzıman ve 5 ileri manuel şanzıman ile birlikte sunulacak Celerio, hiç şüphesiz Cenevre'nin en dikkat çekici otomobilleri arasına girecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.