otohaber_logo
Haberler
Yeni Nissan Qashqai Türkiye’ye adımını attı
Yepyeni tasarımı ile Türkiye’ye adımını atan Qashqai’de dizel otomatik seçeneği de bulunuyor.
Yeni Nissan Qashqai Türkiye’ye adımını attı

SUV'un temel özellikleri ile C-Hatch segmentini birleştiren Qashqai, tamamen yenilenmiş olarak Türkiye'ye adımını attı. İlk olarak 2007 yılında pazara sunulan model, bu tarihten bu yana dünyada 2 milyon, Türkiye'de ise 45 bin adetlik satışla büyük başarı yakaladı. Otomobilin yeni nesli ise bu başarıyı devam ettirecek nitelikte dizayn edilmiş. Eski nesline göre 20 mm daha geniş, 47 mm daha uzun ve 15 mm daha alçak olan Qashqai'nin yüksekliği 15 mm azaltılmasına rağmen, ön ve arka baş mesafesi 10 mm arttırılarak sürüş pozisyonu korunmuş.

Daha sportif bir tasarıma kavuşan otomobil, teknolojik yeniliklerle de güçlendirilmiş. Ön tasarımda bumerang görünümlü LED farların dikkat çektiği Yeni Qashqai'de bulunan bu aydınlatma sistemi selefine göre yüzde 50 daha az enerji tüketiyor. Nissan'ın "V Motion" adını verdiği yeni tasarım anlayışı, otomobilde özellikle ön bölümde göze çarpıyor. Izgaranın ortasında konumlandırılan "V" formundaki krom çıta, bu tasarım anlayışının göze çarpan en önemli öğesi oluyor. Otomobilin gövdesi de titizlikle tasarlanmış. Yüksek konumlandırılan kaput, otomobilde hâkimiyet duygusunu öne çıkarıyor. Ayrıca, gövde tasarımında yapılan iyileştirmeler, sürtünme katsayısına da önemli etkide bulunuyor. Otomobilin selefi 0,36 cd sürtünme katsayısına sahipken, Yeni Qashqai'de bu oran 0,32 cd'ye kadar düşürülmüş.

İç tasarımda da daha yenilikçi bir karaktere bürünen Qashqai, premium bir otomobil hissini her noktada vermeyi başarıyor. Yumuşak malzemelerin kullanıldığı ön konsol ve Platinum donanım seviyesiyle gelen 7 inç TFT multimedya ekranı, bu şehirli Crossover'ın önemli yenilikleri arasında… Genelde ailelere hitap eden Yeni Qashqai'de 430 litrelik bir bagaj hacmi sunuluyor. Arka koltuklar yatırıldığında ise toplam hacim 1585 litreye kadar çıkartılabiliyor.

Otomobilde iki dizel ve bir de Renault-Nissan ortaklığı ile ortaya çıkan 1,2 litrelik DIG-T turbo motor kullanılıyor. Dizel üniteler arasında bulunan 1,5 litrelik dCi, 110 HP ve 250 Nm tork değerine sahip. Bu motor ile Yeni Qashqai, 100 km'de ortalama 3,8 litre yakıt tüketiyor. 1,6 litrelik 130 HP üreten ünite ise 320 Nm tork değeri ortaya koyuyor. Ayrıca, Yeni Qashqai'de Xtronic şanzıman ilk kez bu motor seçeneği ile sunuluyor. Benzinli cephesinde bulunan 1,2 litrelik turbo beslemeli ünite ise performans açısından dizel motorlara oranla hiç de geride kalmıyor. 115 HP ve 190 Nm tork üreten bu motora sahip Qashqai, 100 km'de ortalama 5,6 litre yakıt tüketimine sahip.

Otomobilin 1.2 DIG-T versiyonunun baz fiyatı 67 bin 990 TL olarak açıklanıyor. 1,5 dCi motora sahip Yeni Qashqai giriş seviyesinde ise 76 bin 990 TL. 130 HP'lik 1,6 litre motor seçeneği için giriş seviyesinde 81 bin 990 TL fiyat etiketi bulunurken, ilk kez sunulan dizel otomatik seçeneği ise 86 bin 990 TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Yeni Nissan Qashqai'nin detaylı fotoğrafları için TIKLAYINIZ bit.ly/1fdGUP5

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.