otohaber_logo
Haberler
Kompakt Kardeşlere Dizel Otomatik Dopingi
Mercedes-Benz'in kompakt sınıf temsilcileri A, B ve CLA Serileri dizel otomatik seçeneğine kavuştu.
Kompakt Kardeşlere Dizel Otomatik Dopingi

Stuttgartlı markanın kompakt kardeşleri dizel otomatik versiyonlarıyla satışa sunuldu. Bu üç kompakt sınıf temsilcisinin kaputlarının altına yerleştirilen 1.5 litrelik Renault imzalı 109 HP güç üreten dizel ünite 7G-DCT şanzımanla kombine ediliyor. Hem konfor hem de ekonomi ağırlıklı bu birleşmenin, Türkiye gibi talebin dizel otomatik otomobillere kaydığı bir pazarda önemli bir satış başarısı getirmesi bekleniyor.

Premium Kompakt Hatchback sınıfının en önemli oyuncularından A Serisi, dizel otomatik seçeneğiyle 100 km'de 4,0 lt ile 4,3 lt arasında yakıt tüketiyor. Otomobilin 0'dan 100 km/s ulaşması ise 11,6 saniyede gerçekleşiyor.

Alman markanın şık tasarımlı Tourer modeli B Serisi 1.461 cc'lik bu motor ile 100 km'de 4,1 lt ile 4,4 lt arasında yakıt tüketimine sahip. Kompakt Coupe modeli CLA ise kağıt üzerinde en az yakıt tüketimine sahip model olarak dikkat çekiyor. Otomobilin yakıt tüketimi 3,9 lt ile 4,2 lt olarak açıklanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.