otohaber_logo
Haberler
1.7 Milyonluk İtalyan Turbosu
Ferrari California T, Cenevre'de en dikkat çeken modellerden bir tanesi oldu. Türkiye'den 3 ön sipariş alan model'in kaputunun altında 3.8 litrelik bir V8 bulunuyor.
1.7 Milyonluk İtalyan Turbosu

F40'tan bu yana ilk kez bir otomobilde turbo beslemeli üniteye yer veren İtalyan devi, California T modelini gün yüzüne çıkardı. Otomobilin kaputunun altında 3,8 litrelik çift turbo bir V8 bulunuyor. 560 HP ve 755 Nm tork üreten otomobil, 0'dan 100 km/s hıza 3,6 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca otomobilin yakıt tüketimi yüzde 15 kadar iyileştirilmiş ve emisyon salınımı da bu orana bağlı olarak yüzde 20 düşürülmüş. Cenevre Otomobil Fuarı'nda görüştüğümüz ve Fer Mas Genel Müdürü Ferhat Albayrak California T'nin Türkiye'ye haziran ayında geleceğini ve yaklaşık fiyatın 555.000 Euro civarında olacağını söylerken, şimdiden 3 ön siparişin olduğu da gelen bilgiler arasında.

Bu yılki hedeflerinin 20 olduğuna dikkat çeken Albayrak, yılın ilk iki ayında şimdiden 14 adet Ferrari ve Maserati'nin satışını gerçekleştirdiklerinin de altını çizerken, süpersporlarda işlerin iyi gittiğinin de mesajını vermiş oldu. Özellikle 458 Italia ve 458 Speciale'nin iyi satış rakamları yakaladığına dikkat çeken Albayrak, Ghibli'nin satışlarından da memnun olduklarını dile getirdi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.