otohaber_logo
Haberler
Focus’ta Dizel Otomatik 2015’te Geliyor
Yılın sonunda Türkiye’ye gelmesi beklenen yeni Ford Focus’ta yeni nesil 1.5 litrelik motorlar gövde gösterisi yapacak.
Focus’ta Dizel Otomatik 2015’te Geliyor

Geçtiğimiz yıl Engine Of The Year ödüllerinde büyük ödülün sahibi olan ve Yılın Motoru ödülünü kazanan 3 silindirli EcoBoost ile rüştünü ispat eden Ford, yeni Focus ailesinde de farklı motorlarla sahnede olacak.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Focus'u gösteren markanın 2014 sonunda Türkiye'de de satışa sunacağını açıkladığı Focus'ta pek de verimli olmayan 1.6 litrelik 180 HP'lik motorun yanında yeni 1.5 litrelik EcoBoost'a da yer alacakken bu 1.6 litrelik motorun yakında tarihe karışacağının bir işareti olarak görülüyor. Türkiye açısından markanın diğer önemli yenilikleri 1.0 litrelik EcoBoost'lu Focus'ta çift kavramalı Powershift otomatik şanzıman yer alacak.

Yeni motorlardan bir diğeri ve belki de Türkiye açısından en önemlisi 1.6 litrelik dizelin yerini alacak olan 1.5 litrelik TDCi dizel ünite, 95 ve 120 HP'lik güç seçenekleriyle 2015 yılında ülkemizde de satılacak. 120 HP'lik dizelde yine Powershift şanzımanın sunuluyor olması da Ford markasının elini güçlendirecek. Focus'ta yeni güvenlik ve sürüş teknolojilerinin kullanıldığı da açıklanan bilgiler arasında.

Volkan Demirkuşak

Yeni Focus'un detaylı fotoğrafları için TIKLAYINIZ bit.ly/1gU7LxW

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.