otohaber_logo
Haberler
BMW Elektriklide Çıtayı Yükseltiyor
Alman marka, i3 ve i8 ile başlayan elektrikli akımını 2020’ye kadar, bir adım daha öne taşımayı hedefliyor.
BMW Elektriklide Çıtayı Yükseltiyor

Avrupa'da ve ABD'de BMW i3'e talebin fazla olması, Alman markayı 2020'ye kadar elektrikli araç üretimini arttırmaya itti. BMW'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nobert Reithofer, şirketin 2020'ye kadar her yıl 100,000 elektrikli araç üretmeyi hedeflediğinin altını çizdi.

Reithofer, yaptığı açıklamada; plug-in araçların üretiminin ise 2018 yılına kadar yükseleceğini belirtirken; yılda 100 bin elektrikli araç üretimi hedefinin üzerlerinde baskıya sebep olsa da yine bu baskının onları hedeflerine taşıyacağını dile getirdi. Ayrıca "Biz hem elektrikli hem de plug-in araçlarla çevreye yayılan emisyon seviyesini düşürmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

BMW, emisyon salınımı üzerine çalışmalarına devam ettiğini de vurgulayan Reithofer, "müşterilerin elektrikli araçları talep ediyor. Bizde geleceğe 0 emisyonlu araçların yön vereceğini düşündüğümüz için bu yönde yaptığımız çalışmalara hız verdik" diye ekledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.