otohaber_logo
Haberler
Fransızlar Hollywood’la ABD’ye Geri Döndü
Uzun yıllar önce umduğunu bulamadığı için ABD pazarından çıkan Fransız otomobil markaları, Hoolywood’la birlikte ABD’ye geri döndü.
Fransızlar Hollywood’la ABD’ye Geri Döndü

Fransız Peugeot ve Renault, belki yeniden satışa sunulmadı ama ABD'de vizyona giren yeni sinema filmlerinde başrol oynadı. Peugeot'nun spor modeli RCZ ile 208 GTi 3 Days to Kill filminde, Renault'nun elektrikli modeli Twizy ise The Zero Theorem filminde yer aldı.

Fransa Amerikan ortak yapımı 3 Days to Kill'de başrolu oynayan Kevin Costner Peugeot yenilenen modelleri RCZ ve 208 modelinin GTi versiyonuyla Paris sokaklarında CIA için çalışan paralı tetikçileri kovalıyor.

Renault'nun yüzde 100 elektrikli aracı Twizy, bilimkurgu filmi The Zero Theorem'de iki Oscarlı yıldız oyuncu Christoph Waltz'la eşlik ediyor. Londra'da geçen filmde iki koltuklu elektrikli Twizy, gelecekte ulaşım tercihi haline gelmiş. Türk tüketicilerin yakından tanıdığı Peugeot RCZ'nin yeni versiyonu ile Renault Twizy, Türkiye'de yola çıkmak için gün sayıyor.

Markanın en hızlı seri üretim modeli

Peugeot RCZ R, Peugeot tarihinin en güçlü seri üretim modeli unvanına sahip. Maksimum hızı 250 km ile sınırlandırılmış araç, 270 bg gücündeki yeni 1.6 lt motoruyla 0-100 km'ye 5.9 saniyede çıkıyor. Makyajlanan RCZ modeli R versiyonuyla nisanda Türkiye'de yola çıkacak.

Elektrikli Twizy haziranda geliyor

Türkiye'de haziran başında satışa sunulacak elektrikli Twizy, motosiklet belgesine ihtiyaç olmadan sürücü belgesiyle kullanılabilecek. İki motor seçeneği bulunan aracın maksimum hızı 45 kmile 80 km arasında değişiyor.

Ufuk Sandık

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.