otohaber_logo
Haberler
435.31 km/s Hıza Ulaştı
Rekoru kırdı ama Guinness Rekorlar Kitabı’na giremedi. Neden mi?
435.31 km/s Hıza Ulaştı

Venom GT, 435.31 km/s hıza ulaşarak dünyanın en hızlı otomobili oldu. Guinness Rekorlar Kitabı komitesi ise "En Hızlı Otomobil" unvanı için aracın piyasaya sunulduğundan bu yana en az 30 adet üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu koşullarda 29 adet üretilen Venom GT, yalnızca bir otomobil üretimi eksikle dünyanın en hızlı otomobili unvanını kazanamadı. Bu deneme için standart olarak hazırlanan Venom GT'nin motoruna her hangi bir modifikasyon uygulanmasa da aracın gövdesiyle ilgili bir takım geliştirmeler yapıldı.

Venom GT, 7.0 litrelik V8 twin turbo ünitesiyle 1,244 HP üretiyor ve 300 km/s hıza 13.63 saniyede ulaşabiliyor. 0'dan 300 km/s hızlanma konusunda bu hıza en çabuk ulaşan otomobil olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda bir rekorun sahibi olan otomobil Venom GT için markanın kurucusu John Hennessey "Gelecek yıllarda yeni rekorlar kırmak için girişimlerimiz olacak. Özellikle Nürburgring'de denemeler yapacağız." Dedi. 1.2 milyon dolar değerindeki Venom GT'den şuana kadar 20 adet satıldı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.