otohaber_logo
Haberler
Bugatti Black Bess’i Yeniden Canlandırıyor
Zamanında dünyanın en hızlı yol otomobillerinden Type 18 “Black Bess” Bugatti’nin çatısı altında yeniden doğuyor.
Bugatti Black Bess’i Yeniden Canlandırıyor

Bugatti'nin altı otomobilden oluşan "Les Legendes de Bugatti"(Bugatti Legends) Edition adını verdiği model serisinin beşincisi Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse "Black Bess" i satışa sunulmaya hazırlanıyor. Zamanının en hızlı otomobillerinden olan Type 18'den ilham alınan modelden yalnızca 3 adet üretilecek. Tüm Legend otomobillerde olduğu gibi "Black Bess" de Bugatti Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse temel alınan otomobilin, 1.200 HP güce sahip 8 litrelik motoru, 3.000–5.000 d/d'de 1.500 Nm tork üretiyor. Tavanı kapalıyken saatte 408.84 km/s maksimum hıza ulaşan Vitesse, bugüne kadar üretilmiş olan en hızlı üstü açık otomobil olduğunu da eklemek gerek.

Otomobilin gövdesi tamamen karbon fiberden imal edilmiş ve aynı tarihsel selefi gibi tamamen siyah renge sahip. Otomobilin göze çarpmasını sağlayan altın vurgular ise dikkat çekici detaylar arasında yerini alıyor. Bugatti, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse "Black Bess"in fiyatı 2.15 milyon euro (net) olarak açıklanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.