otohaber_logo
Haberler
Octavia Ailesine RS Takviyesi
Çek üreticinin markanın kalbi olarak nitelendirdiği modeli Octavia’nın RS versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu.
Octavia Ailesine RS Takviyesi

Skoda'nın şık modeli Octavia'nın RS seçeneği 119.900 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'ye adımını attı. Octavia RS ve Octavia Combi RS tamamen yenilenerek daha agresif ve daha keskin hatlara kavuştu. Yalnızca sipariş üzerine ithal edilecek modeller, dış tasarımda markanın genel karakteristiğini taşısa da RS'e özel farklı tamponlar, özel hava girişleri ve RS logosu bulunan radyatör ızgarası göze çarpan öğeler arasında yer alıyor. Ayrıca, Octavia RS'lerde üç farklı jant seçeneği de bulunuyor. Otomobillerin arka tasarımında ise yine sportiflik ön planda tutulmuş. Özel krom kaplamalı çift egzoz çıkışı, siyah difüzör ve sedan versiyonda bagaj kapağı üzerinde, Combi'de ise arka camın üst bölümünde yer alan spoyler yine otomobilin güçlü duruşuna vurgu yapan unsurlardan olmuş.

İç mekân ise dış tasarım kadar sportif ve renkli. Gösterge paneli, orta konsol, koltuklar ve tavan kaplamada siyah rengin hâkimiyeti görülürken, yine ön koltuklarda RS'e özel olarak tasarlanmış. Tercihe göre, kırmızı ve gri dekoratif dikişlerle renklendirilen koltuklar, deri veya kumaş olarak tercih edilebiliyor.

Octavia RS'in en heyecanlandıran bölümü ise hiç şüphesiz kaputunun altında yatan 2.0 litrelik turbo beslemeli 220 HP güç üreten TSI motoru. 100 km'de 6.2 litre yakıt tüketim verisi açıklanan bu seçeneğin yanı sıra bir de 2.0 litrelik 184 HP üreten TDI ünite motor opsiyonları arasında yer alıyor. 2.0 litrelik TDI motorun ortalama yakıt tüketimi ise 100 km'de 4.6 litre olarak açıklanıyor. İki motorda gücünü yere 6 ileri DSG şanzımanla aktarıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.