otohaber_logo
Haberler
Bahar Sezonunu İki Almanla Açtık
Üstü açık otomobillerin sezonu açıldı. Biz de Mercedes-Benz E250 Cabrio ve Opel Cascada ile İstanbul’u turladık.
Bahar Sezonunu İki Almanla Açtık

Güneşin tenimizi yakmaya başladığı bu günlerde üstü açık bir otomobil gibisi yoktur. Biz de güzel havayı fırsat bilip, Opel Cascada ve Mercedes-Benz E250 Cabrio ile küçük bir İstanbul turuna çıktık. Bu iki otomobilin arasında bir roadstera da yer vermek istememize rağmen küçük bir sorundan dolayı bu mümkün olamadı. Nitekim amacımız bir karşılaştırmadan ziyade cabrio otomobil sezonunun açıldığını dile getirmek. Farklı kullanıcılara ve donanımlara sahip araçlarımızdan bir tanesi Opel'in üstü açığı Cascada diğeri ise makyajlı E250 Cabrio... İki otomobil de olabildiğince şık ve dinamik görünüyor. Etkileyici hatları ise adeta ışıkla dans ediyor. Trafikte kalmak mı? Hiç sorun değil. Yerdeki kum tanelerini dahi saymakla oyalanabilirsiniz.

Cabrio otomobiller Türkiye'de yüksek satış rakamlarına ulaşamasa da genelde prestijin ve ince zevkin simgesi olarak kabul edilir. Kesin olan bu otomobillerin iki tanımlamayı da tam olarak yansıtıyor olması... Sizi soğuk havalarda dahi üstü açık kullanmaya teşvik eden, hatta bu soğuk havalardaki kullanım nedeniyle hasta dahi edebilecek bu otomobiller (bu turun ardından küçük bir soğuk algınlığı yaşadım) İstanbul gibi güzel şehirlerde cezp edici…

İlk olarak Opel'in üstü açığından başlayalım. Alman markanın son dönemdeki en çekici otomobili olarak niteleyebileceğimiz Cascada, 4 kişiye sunduğu konforlu kabiniyle de üstü açıkların da 4 kişiye yer açabileceğini gösteriyor. 50 km/s 'ye kadar 17 saniyede açılan kumaş tavanı 19 saniyede kapatılıyor. Aracımızın kaputunun altında ise 2.0 litrelik CDTi 165 HP gücünde ve 350 Nm tork değerine bir motor bulunurken Cascada'nın bir de 1.6 litrelik 170 HP gücünde benzinli versiyonunun olduğunu da hatırlatalım. Sakin karakterli ve performansa pek uygun olmayan 6 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilmiş Cascada daha çok tasarımına odaklanılsın istiyor. İşlevsel yapısıyla dikkat çeken otomobilde, 13 farklı saklama gözünün yanında tavan açıkken 280 litre, kapalıyken ise 380 litrelik bagaj hacmiyle de iş görür raporunu alıyor. 1.6 litrelik benzinli motora sahip otomobilin baz fiyatı 122.780 TL iken 2.0 litrelik dizel Cascada'nın fiyatı ise 163.327 TL'den başlıyor.

Bir başka Alman'ın direksiyonuna geçiyoruz. Stuttgartlı E250 Cabrio ise geçirdiği makyaj operasyonunun ardından daha yenilikçi ve dinamik bir görünüme büründü. Daha önce iki parçalı farlarıyla dikkat çeken cabrio, artık tek bir form halinde olan LED'li farlara kavuştu. Kumaş tavanlı otomobilde hava türbülansını kesen AIRCAP adı verilen bir sistem de bulunuyor. Yine bu sistemde boyun ısıtma özelliği de sunuluyor. 40 km/s'ye kadar 20 saniyede tamamen farklı bir karaktere bürünmüş olan E250 Cabrio'nun kaputunun altında ise 2.0 litrelik 211 HP güç üreten turbo beslemeli benzinli bir ünite bulunuyor. Fabrika verilerine göre; 100 km'de ortalama 6.2 litre yakıt tükettiği açıklanan otomobilin şehir içi tüketim verileri biraz daha yüksek. Ayrıca 2143cc'lik ve 204 HP güç üreten dizel motor seçeneği de bulunan E250 Cabrio, 7G-TRONIC otomatik şanzımanla gücünü yere aktarıyor. Tavanı kapalıyken 390 litre bagaj hacmine sahip otomobil tavan açıkken ise 300 litre hacme sahip. Bu otomobilin fiyatı ise E250 Cabrio'nun fiyatı 260.900 TL'den başlarken otomobilin dizel versiyonu ise 328.500 TL fiyat etiketine sahip.

Cascada ve E250 Cabrio'nun detaylı fotoğrafları için TIKLAYINIZ bit.ly/1icZUyZ

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.