otohaber_logo
Haberler
Fiesta Ruhlu Ticari
Türkiye’nin en önemli hafif ticari üreticilerinden Ford, 490 Türk mühendisin çalıştığı proje sonunda B segmentinde Fiat Fiorino ve kardeşleri karşısına çok sıkı bir rakip çıkardı.
Fiesta Ruhlu Ticari

Ford Otosan mühendislerinin 40 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkardığı ve tüm dünyaya Ford Otosan tarafından üretilecek, markanın hafif ticari araç model ailesinin yeni üyeleri Türkiye yollarına çıktı. Ford modellerinin global tasarıma uygun şekilde dizayn edilen Tourneo Courier ve Transit Courier, trapzoid radyatör ızgarası, parçalı ön tamponu, çekik farlarıyla dinamik ve atik bir görünüme sahip.

İki Courier'ın iç mekanı da oldukça şık ve kaliteli tasarlamış. Ergonomik ve bolca saklama alanı mevcut olan otomobillerde geniş cam yüzeyleri ve konforlu koltuklar dikkat çekiyor. İki modelde de sunulan Akıllı Cihaz İstasyonu ve Ayarlanabilir Bagaj Örtüsü iç mekanda ön plana çıkarken, 5 inçlik Navigasyon ve geri görüş kamerasının yanında deri kaplı direksiyon simidi yine göze çarpan unsurlardan oluyor.

Van, Kombi Van ve Kombi olmak üzere üç farklı gövde seçeneği ve iki dizel motorla satışa sunulan ailenin yeni üyelerinden Tourneo Courier'da Kombi versiyonu, Transit Courier modelinde ise Van ve Kombi Van gövde seçenekleri sunulacak. 1.5 litrelik 75 HP ve 1.6 litrelik 95 HP'lik dizel motorların yer alacağı Courier ailesinde Trend, Deluxe, Titanium ve Titanium Plus olmak üzere dört farklı donanım seçeneği bulunuyor. Transit Courier için 36.750 TL fiyat etiketi bulunurken, Tourneo Courier ise 41.750 TL başlangıç fiyatıyla dikkat çekiyor. Start/Stop ve hız sınırlandırıcı gibi özelliklerinde sunulduğu motor seçeneklerinden 1.5 litrelik TDCi motor 100 km'de 4.1 litre, 1.6 litrelik TDCi motor ise 3.7 litre ortalama yakıt tüketimine sahip. Emisyon konusunda ise 1.5 litrelik 108 gr CO2 emisyon salınımına sahipken, 1.6 litrelik motor da bu oran 97 gr.

Courier ailesinde donanımlar motor seçeneklerine göre değişiyor. Tourneo Courier'ın 1.5 litrelik motorunda yalnızca Trend ve Deluxe donanımları sunulurken, 1.6 litrelik versiyonda Titanium ve Titanium Plus donanımları tercih edilebiliyor. Bu aracın giriş versiyonu Trend'te, ESP, yokuş kalkış desteği, klima, USB ve Bluetooth'lu radyo, Akıllı Cihaz İstasyonu, sürücü ve yolcu hava yastıkları ve çift kayar kaplar standart iken bir üst donanım seçeneği olan Deluxe'te ise bu seçeneklere ek olarak; gövde rengi yan aynalar, krom çerçeveli ön ızgara, ayarlanabilir bagaj örtüsü, direksiyondan kumandalı müzik sistemi ve baş üstü saklama alanı bulunuyor. Titanium donanımla beraber 16 inçlik alüminyum jantlar, SYNC, dijital klima, hız kontrol sistemi, tavan rayları, karartılmış camlar ve yağmur sensörü gelirken, modelin en üst donanım seviyesi olan Titanium Plus'ta ise Start/Stop sistemi, lastik basıncı izleme sistemi, yan hava yastıkları, ısıtmalı ön cam, ısıtmalı koltuklar ve alarm bulunuyor.

Transit Courier'de ise Van gövde tipinde 1.5 litrelik TDCi 75 HP'lik motorlar Trend, 1.6 litrelik 95 HP'lik motorla ise Deluxe donanımları sunulurken, Kombi Van gövde tipinde sadece 1.5 litrelik motor ve Trend donanım seviyesi bulunuyor. Transit Couirer'in giriş seviyesi olan Trend'te sürücü ön hava yastığı, ESP, ABS, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Acil Durum Fren Desteği, Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi, Merkezi Kilit, Immobilizer, elektirkli ve ısıtmalı yan aynalar, yanlara açılan asimetrik arka kapılar, sağ arka kayar kapı, gündüz farları, gecikmeli sönen farlar, yol bilgisayarı, USB ve Bluetooth özellikli müzik sistemi, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, Akıllı Cihaz İstasyonu standart olarak sunuluyor. Van gövde tipi ve Deluxe donanım seviyesinde ise bunlara ek olarak orta kol dayama, sürücü koltuğu altında çekmece, 3 kollu deri kaplı direksiyon, direksiyon üzerinden kumanda edilebilen müzik sistemi, ön sis farları ve tam boy jant kapağı yer alıyor.

Detaylı Fotoğraflar için TIKLAYINIZ bit.ly/1jjlxJS

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.