otohaber_logo
Haberler
Volkswagen 10 Kademeli DSG’ye Hazır
6,7 ve 8 kademeli otomatik şanzımanlara çoktan alıştık. Sırada 10 kademeli şanzıman var.
Volkswagen 10 Kademeli DSG’ye Hazır
Otomobil üreticilerinin yeni motorlarını, bu motorların özelliklerini tanıttığı bir platform olan Viyana Motor Sempozyumu'nda Volkswagen Grup CEO'su Martin Winterkorn önemli açıklamalarda bulundu. Bundan tam bir yıl önce, 10 kademeli DSG şanzıman üzerinde çalıştıklarını belirten Winterkord, bir otomobil dergisine verdiği röportajda "Bu yeni şanzıman tüm dizel ve benzinli motor seçeneklerinde kullanılabilecek. Ayrıca arkadan itişli ve dört çeker versiyonlara da uyumlu olacak" açıklamasında bulunmuştu. Bu yıl ise; çalışmalarının devam ettiğini ve şanzıman tüm motorlarla uyumlu olacağını dile getiren Winterkorn "530 Nm torka kadar motorlarla eşleştirebilecek." Açıklamasında bulundu.

6 kademeli DSG şanzımanın yerini alacak bu yeni şanzıman, özellikle 250 Nm'in üzerinde tork üreten motorlarla ve markanın premium otomobilleriyle kullanılacak. 10 kademeli DSG'nin emisyon salımını da yüzde 15 azaltacağı bilgiler arasında…

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.