otohaber_logo
Haberler
Makyajlı X3 1.6 litre Motorla Geldi
BMW’nin makyajlanan kompakt SUV modeli X3, 1.6 litrelik benzinli motoruyla Mayıs sonunda Türkiye yollarındaki yerini alıyor.
Makyajlı X3 1.6 litre Motorla Geldi
Bavyeralı otomobil üreticisi BMW, makyajlı X3'ü Türkiye'de satışa sunuyor. Mayıs ayı sonu Türkiye yollarına adımını atacak markanın kompakt SUV modeli, yapılan makyaja ek olarak; 1 Serisi, 3 Serisi ve X1 modelinden de tanıdığımız 1.6 litrelik turbo motorla satışa sunulacak. 1.6 litrelik bu motorla ÖTV'de en düşük dilime giren X3, Türkiye'de X3 sDrive2.0i ismiyle yollara çıkacak.

X3'e yapılan makyaj operasyonu kapsamında ön tarafına; tamponla uyumlu üç boyutlu çift böbrek tasarımı ve farklı çizgilere sahip LED üniteli farlar eklendi. Dış tasarımda yapılan diğer değişiklikler arasında yeni arka tampon, sinyal lambası, yeni yan aynalar ve yeni renk seçenekleri bulunuyor.

2013 yılında toplam 456 adet satılan otomobil, ilk olarak 1.6 litrelik 170 HP ve 250 Nm tork üreten benzinli motorla ithal edilecek. Türkiye'ye gelmesi beklenen fakat henüz tarihi netlik kazanmayan 2.0 litrelik dizel ünite de seçenekler arasında yer alıyor. Güçlendirilen yeni motor 188 HP güç üretirken, fabrika verilerine göre 5.0 lt/100 km ortalama tüketim değerine sahip. Bu veriler doğrultusunda motorun 6 HP daha güçlü ve otomatik şanzımanla birlikte atasından yüzde 7.1 daha tutumlu olduğu anlamına geliyor. 1.6 litrelik benzinli motora sahip makyajlı X3'ün başlangıç fiyatı 154.208 TL.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.