otohaber_logo
Haberler
Aile Boyu Otomobil
Aile otomobilleri denince akla gelen 5 kişilik MPV’lerden Citroen C4 Picasso, Ford C-Max ve crossover ruhlu Peugeot 3008, gerek güvenlik, gerekse işlevsellik açısından tatile çıkma hevesinde olan ve çocuklu ailelerin beklentilerini karşılamayı hedefliyor.
Aile Boyu Otomobil

Kalabalıklaşan MPV sınıfı, size oldukça bol seçenek sunuyor. Üstelik eskiden MPV sınıfının belki de tercih listelerinde ikinci plana atılmasının en büyük nedeni olan hantal görünümlü tasarımlar da artık geride kaldı. Hacim, kullanışlılık ve fonksiyonellik gibi kriterlerin önem kazandığı bu sınıfta artık sportiflikte öne çıkmaya başladı. Sizin için hem görünüm hem de sürüş karakterinde sportifliği öne çıkaran iki MPV'nin yanına artık aile otomobilleri arasında gösterebileceğimiz crossoverlardan bir tanesine de yer verdik. Başta güvenlik unsurları olmak üzere pek çok yönüyle geniş bir kitleye hitap eden aile otomobillerini tatil mevsimi gelmeden bir araya getirdik.

Fransız marka Citroen'in retro tasarımlarına alıştık. Ancak, C4 Picasso'yu ilk gördüğümüzde şaşkınlığımızı gizlemekte de zorlandık. Özellikle ezber bozan ön tasarımı ve sıra dışı farlarıyla dikkat çeken 5 kişilik C4 Picasso, ülkemizde yalnızca tek motor ve şanzıman seçeneğiyle sunuluyor. 1.6 litrelik e-HDi motorunun ETG6 6 kademeli otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla kombine edilmesi, onu son derece ekonomik yapıyor. Şerit İhlal Uyarısı, Işığa Duyarlı Akıllı Far Sistemi, Aktif Hız Sabitleyici, Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi birçok güvenlik sisteminin sunulduğu araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma ve otomatik park pilotu gibi özelliklerde yer alıyor. 115 HP güç üreten otomobilin iç hacmi de standartların üzeride…159 mm'lik diz mesafesi ile bu konuda da iddialı olan C4 Picasso, 537 litrelik bagaj hacmine sahip. "Bana bu bagaj yetmez" dediğinizi duymak istemeyen Fransızlar, arka koltukları kaydırabilme özelliği sunuyor. Koltuklar kaydırıldığında bagaj hacmi 630 litreye kadar çıkıyor. Citroen C4 Picasso 83.100 TL fiyat etiketine sahip.

Markanın yeni tasarım dilini kullanan C-MAX, akıcı tasarımıyla dikkat çekiyor. Euro NCAP'ten aldığı 5 yıldızla güvenlik konusunda kuşkuya yer bırakmayan bu MPV, Otomatik Çocuk Kapı Kilidi Acil Durum Fren Desteği (EBA) Dinamik Tork Kontrolü TVC Elektronik Denge Programı (ESP) Acil Fren Uyarı Lambaları Ön doldurmalı Elektronik Fren Sistemi Arka Koltuk Emniyet Kemeri Uyarısı gibi birçok güvenlik sistemine sahip. 1.0 litrelik 125 HP, 1.6 litrelik Duratec 125 HP ve yine 1.6 litrelik Ecoboost 180 HP benzinli motorlara ek olarak bir de 1.6 litrelik 115 HP'lik dizel motor seçeneği bulunan C-MAX, yalnızca 5 ve 6 ileri manuel şanzımanlarla sunuluyor. MPV'si olmayı başaran bu otomobil, oldukça geniş bagaj hacmiyle dikkat çekiyor. 627 litrelik bir hacme sahip C-MAX'in koltukları yatırıldığında ise bu hacim 1684 litreye kadar çıkartılabiliyor. İç mekan genişliği ise beklendiği başarılı… Tıpkı Citroen C4 Picasso'da olduğu gibi C-MAX'te de 7 kişilik versiyon bulunuyor. Ford C-MAX'in başlangıç fiyatı ise 62.715 TL.

Yazının başında belirttiğimiz gibi iki MPV'mizin arasında bir crossover'a da yer verdik. Peugeot'nun makyajlanan modeli 3008, uzaktan bakıldığında bir MPV'den farksız, en az onlar kadar işlevsel ve ilgi çekici… Yenilenen farlarıyla daha dikkat çekici ve agresif bir görünüme bürünen otomobilin, iç mekanı 5 kişilik bir aile için yeterli yaşam alanını sunuyor. Aile otomobilleri arasına koyduğumuz bu crossover'ın yüksek oturma pozisyonu şehre hâkim olmanızı kolaylaştırıyor. Euro NCAP'ten 5 yıldızla ayrılan otomobilde Geri Görüş Kamerası, Park Yeri Ölçüm Sistemi, Ön ve Arka Park Sensörleri, Yokuş Yardım Sistemi ve Elektronik El Freni, ESP, Cruise Control, Akustik Camlar ve güçlendirilmiş şasi gibi özellikler bir arada sunuluyor. Yalnızca 1.6 litrelik 115 HP güç üreten e-HDi motorla satışa sunulan otomobil, ETG6 şanzımanla kombine edilmiş. Peugeot bu otomobilde uzun seyahatlerinizi de düşünmüş. 512 litre bagaj hacmine sahip 3008'in koltukları yatırıldığında hacim 1604 litreye kadar yükseliyor. Makyajlanarak markanın güncel görünümüne kavuşan otomobil 86.900 TL'lik bir fiyat etiketine sahip.

Özellikle iç mekanındaki fonksiyonelliği, farklı tasarımı, ergonomisiyle dikkat çeken Citroen C4 Picasso, Ford'un genetik iyi yol tutuş özelliklerine iyi, sade ve işlevsel bir iç mekan katan Ford C-Max ve Fransız marka Peugeot'nun 308 ile kazandığı COTY ödülünün ardından markasına kattığı imaj ve küçük makyaj operasyonuyla 3008, 5 kişilik ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanmıyor. ÖTV ve Euro kurlarının etkisiyle geçmişe göre yüksek fiyatlarla satılıyor olmaları tüm otomobillerin yaşadığı ortak bir kabus olarak değerlendirilmeli.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.