otohaber_logo
Haberler
Mazda2 1.5 Dizelle Gelecek
Cenevre Otomobil Fuarı'nda bir sonraki Mazda2'nin temelini oluşturan Hazumi Konsepti'ni sergileyen Mazda, dizel müjdesini verdi.
Mazda2 1.5 Dizelle Gelecek
Mazda'dan Türkiye'deki müşterilerini memnun edecek açıklama geldi. Markanın küçük sınıftaki temsilcisi Mazda2'de dizel motorun da olacağı ilk bilgiler arasında. Türkiye'de Mazda2 ve Mazda3'te benzinli motorlarla yola devam eden Japon üretici, SKYACTIV-D 1.5 ile dizel beklentilerini de karşılamak istiyor. Yeni motor tıpkı 2.2 litrelik SKYACTIV-D gibi düşük yakıt tüketimi ve verimli bir performans vaadiyle gelecek. Selenoid enjektörlü yeni motorda, zayıf yanmayı gerçekleştirmek için yüksek ve alçak egzoz gazlarını yeniden dolaştırarak hem daha çevreci hem de yakıt verimliliği sağlamayı hedefliyor. Değişken geometrili turbo sayesinde 4000 d/d'de 105 HP güç ve 250 Nm'lik tork verilerine ulaşabileceği açıklanan motorla birlikte kullanılan i-ELOOP fren enerji sistemi de tüketimi düşürmeye çalışıyor. 6 ileri manuel şanzımanla gelecek olan yeni Mazda2, Paris Otomobill Fuarı'nda tanıtılacak ve Türkiye'ye gelmesi 2015 yılını bulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.