otohaber_logo
Haberler
300 Şanslı Aranıyor
Sınırlı sayıda üretilen Bentley Continental GT3-R, 4.0 litrelik motoru ve geliştirilmiş aktarma organlarıyla markanın en dinamik yol otomobili…
300 Şanslı Aranıyor

Bentley'nin 84 yıl aradan sonra İngiltere'de yarış kazandığı Continental GT3'ten ilham alınan Continental GT3-R'ın detayları ortaya çıktı. Otomobilin dış tasarımında özel karbon lifiyle yapılan ön bölümdeki ayırıcı ve bagaj kapağının üzerindeki spoyler dikkat çekerken, kaputun üzerinde bulunan 2 büyük hava girişi otomobilin yarışçı ruhunu ve motorun havaya olan ihtiyacını ortaya koyuyor.

Yalnızca 300 adet üretilecek bu İngiliz şaheser için markanın mühendisleri, yüksek performanslı 4.0 litrelik çift turbo V8 motoru elden geçirmiş. Selefine göre 100 kg daha hafifletilmiş araç, daha kısa vites aralıklarıyla dikkat çekerken 6.000 d/d'de 580 HP ve 1.700 d/d'de 700 NM tork üretiyor. Continental GT3-R, bugüne kadar üretilmiş atik Bentley olma özelliğine sahip.

0'dan 100 km/s hıza 3.8 saniyede ulaşan GT3-R, yarış otomobili performansı ile dikkat çekiyor. Markanın meşhur dört çeker sürüş sisteminde yapılan revize ile artık ilk kez tork yönlendirmesine de yer verilmiş. Geliştirilmiş ESC ve aracın viraja en iyi şekilde tutunabilmesi için geliştirilen şasiyle GT3-R bugüne kadar üretilen en dinamik Bentley modeli… Continental GT3-R, 8 kademeli ZF şanzımanla kombine edilmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.