otohaber_logo
Haberler
30’uncu Yıla Özel GTi
Fransız marka, GTi’ının 30’uncu yaşını devirmesini özel bir modelle kutladı.
30’uncu Yıla Özel GTi

Daha önce konuşulduğu gibi Peugeot'nun, GTi'ın 30'uncu yaş gününe özel bir model tanıtacağı bekleniyordu. Marka, Goodwood Festivali'nde ön gösterimi yapılacak ve standart modele göre oldukça radikal bir görünüme sahip 208 GTi 30th Anniversary modelinin detaylarını paylaştı. Bu sonbaharda Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak model, standart modelde olduğu gibi 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş ve 1.6 litrelik THP motor 208 HP güç ve 300 Nm tork üretiyor. 208 GTi'ın standart versiyonu ise 200 HP güç üretiyordu. 0'dan 100 km/s hıza 6.5 saniyede ulaşan model, RCR R'da bulunan limitli kaymalı Torsen difransiyele sahip. Ayrıca, dikkat çekici sportif süspansiyon ve direksiyon ayarı sürüşü keyiflendirmeyi amaçlıyor.

Bu özel GTi 10mm daha alçaltılmış ve 18 inç siyah jantlarıyla dikkat çekiyor. Siyah ızgara çerçevesi, sis lambası çerçeveleri, yan etekler ve yan ayna kapakları otomobilde göze çarpan unsurlar arasında… Arka bölümde ise krom çift egzoz ve geniş bir spoyler yer alıyor.

Bu iki renk seçeneğine ek olarak bir de GTi tarihine vurgu yapan beyaz ve kırmızı renk seçeneği de sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.