otohaber_logo
Haberler
Gran Turismo Ruhu
12C GT3’ün devam modeli 650S GT3, Goodwood Festivali’nde sahneye çıktı.
Gran Turismo Ruhu

Mclaren, 12 GT3'ün ardından 650S coupe'nin yol versiyonundan baz alınan 650S GT3'ü tanıttı. Markanın ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkarttığı 650S'e oranla daha agresif ve daha dinamik bir görüntüye sahip otomobilin birçok parçası karbon fiberden üretilmiş. Ön ve arka bölümde Monocell alüminyum ve karbon fiber çerçeveler dikkat çekerken, otomobilin hafiflemesi adına özel hafif karbonfiber gövde panellerine yer verilmiş. Ayrıca otomobilde ön-arka difüzör ve büyük karbon fiber spoyler aracın GT3'ün tasarımını vurguluyor.

İç mekanda ise FIA'nın onayladığı ve sürücüye daha geniş diz ve baş mesafesi sunan bir kafes yer alırken, motorsporlarına has direksiyon simidi, vites topuzu ve pedallar dikkat çekiyor. Ayrıca yine motorsporları için özel olarak tasarlanmış 6 uçlu emniyet kemeri ve karbon fiber panel 650 GT3'ün göze çarpan yanlarından…

Bu performanslı otomobilin kaputunun altında ise 650S modelinden de tanıdığımız 650 HP güç üreten 3.8 litrelik V8 ünite yer alıyor. McLaren yetkilileri 2015 sezonuna kadar 15 adet 650S GT3 üretmeyi planlıyor.

DETAYLI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.