otohaber_logo
Haberler
Çekici Passat 2015'e Hazır
Bir önceki Passat'ın satın alma kriterlerinde ön sıralarda yer bulmayan tasarım, yeni Passat ile birlikte olmazsa olmazı. Türkiye'ye ise 2015'in ilk aylarında gelecek.
Çekici Passat 2015'e Hazır

Volkswagen'in Golf'ten sonra en çok satan modellerinden biri olan Passat, Premium sınıfın sınırlarını zorlayacak bir hale geldi. Yeni Mercedes-Benz C Serisi, BMW 3 Serisi gibi sportif rakipleri ve yenilenme arefesindeki Audi A4 gibi Alman rakiplerine kafa tutan Passat, yeni tasarımı ve teknolojik donanımlarıyla premium rekabette payını arttırmayı hedefliyor.

VW Grubu'nun ortak altyapı kullanımını esas aldığı ve markada ilk kez yedinci nesil Golf'te kullanılan MQB platformu, bir üst sınıftaki Passat'a da hayat verecek. Uzunluktan genişliğe kadar pek çok parametrenin kolayca değiştirilebildiği yeni platformun Passat'ta yaratacağı en büyük fark, alternatif yakıt ve enerji konseptlerinin kullanılabilmesi olacak.

Bir Passat kullanıcısının evinin önünde duran otomobiline tutkuyla baktığını görmek çok zordu. Yeni Passat'ın da bir kalp hırsızı olduğunu söylemek zor olsa da o artık daha dengeli ve akıcı bir otomobil haline geldi. Otomobilin ön ızgarasındaki yatay şeritler, farların içine kadar uzanırken, tamponun alt tarafında da yatay tasarım unsurlarının kullanılması genişlik algısını arttırıyor. Makyajlı Polo modelinde de gördüğümüz LED'leri ana aydınlatma teknolojisi olarak kullanmaya başlayan Alman marka,yeni Passat'ta da enerji tasarrufu ve uzun ömür avantajına sahip sihirli diyotları kullanacak.

Yeni Passat, bu platformla beraber 85 kg daha hafif. B8 kodlu yeni Passat, selefine göre 2mm daha kısa, 14 mm daha yere yakın ve 12 mm daha geniş. Passat'ın Variant versiyonunda da bagaj hacmi 47 litre, sedan versiyonda ise 21 litre arttırılmış.

Yeni Passat'ın motor cephesinde ise yeni nesil TSI ve TDI üniteler görev yapacak. Bunlar arasında en dikkat çekici olanı ise 2.0 litrelik çift turbo desteğine sahip 240 HP ve 500 Nm tork üreten dizel ünite. Bu motor seçeneği yeni geliştirilen 7 kademeli DSG şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte satılacak. Bu motor seçeneğine ek olarak, 966 km menzili olan 211 HP güce sahip plug-in, yani şarj edilebilir, hibrid versiyon da yer alıyor. 156 HP benzinli ve 109 HP elektrikli motorundan güçü olan bu motorun, yalnızca elektrikli motoru 50 km saf elektrikli sürüş menzili vaat ediyor. Ayrıca yeni Passat'ta 1.4 litrelik 125 ve 150 HP üreten bir TSI motor, 120 HP üreten 1.6 litrelik TDI ünite ve 2.0 litrelik TDI motorun 150 ve 190 HP'lik versiyonları da seçenekler arasında yer alıyor. Otomobilde sunulan 1.8 litrelik TSI motor ise 180 HP üretiyor. Yeni Passat'ta Römork Asistanı, Trafik Yardımcısı, Şehir Acil Frenleme Sistemi ve Park Asistanı gibi konforu ve güvenliği arttıran özellikler de sunuluyor. Volkswagen Passat 1973'ten beri 16 milyon adet sattı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.