otohaber_logo
Haberler
Ufaklık Sahaya Girdi
Şehrin minikleri smart fortwo ve dört kişilik versiyonu forfour yeni nesliyle Berlin’de görücüye çıktı.
Ufaklık Sahaya Girdi

smart dendiğinde akla gelen ilk şey muhtemelen küçük otomobillerdir. Avrupa ülkelerinin vazgeçilmezi smart fortwo'nun üçüncü, forfour modelinin de ikinci nesli tanıtıldı. Bir sedan ülkesi Türkiye'de belki fiyatından belki de sıra dışı tasarımından ötürü pek de talep görmese de kendi tarzıyla diğer otomobillerden ayrışan smart kardeşler, özellikle şehir içindeki işlevselliği tartışılamaz. Küçük boyutlarıyla park yeri bulmak hiç de sorun değil. Peki, yeni smart modellerinde neler var?

Dört kapılı ve iki kapılı model aynı genişliğe (1660mm) aynı yüksekliğe (1,550mm) sahip. Aralarındaki fark ise uzunluk ve dingil mesafesi… İki kapılı versiyon fortwo, 2,690mm uzunluğa ve 1,873mm dingil mesafesine sahip. forfour ise 3,490mm uzunluğa ve 2,494mm dingil mesafesine sahip.

forfour modelinde yolcuların daha rahat araca binebilmesi için arka kapılar 90 derece açılabiliyor. Ön kapılar ise tıpkı fortwo'da olduğu gibi standart. Bu küçük hacimli otomobilde(fortwo) 260 litrelik bir bagaj hacmi sunulurken, dört kapılı versiyonda bu hacim 185 litre. Fakat arka koltuklar yatırıldığında 730 litrelik bir bagaj hacmi elde edilebiliyor.

İki benzinli motorla birlikte tanıtılan Smart'ın motor gamında 1.0 litrelik atmosferik 3 silindirli 71 HP ve 91 Nm tork üreten ünite ve 0.9 litrelik turbo 3 silindirli 90 HP ve 135 Nm'lik tork değerine sahip bir motor yer alıyor. Arkadan itişli otomobiller beş ileri manuel ve 6 kademeli twinamic çift kavramalı otomatik şanzımanla beraber sunulacak. Kasım ayında Avrupa'da satışa sunulacak modellerin fiyatlarında pek de değişiklik olmayacak.

Smart'ta güvenlikte bir kenara atılmamış. Yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar asistanı (crosswind assist) ve ESP standart olarak sunulurken, sürücüyü sesli olarak uyarabilen çarpışma önleme asistanı ve şerit takip yardımcısı opsiyon listesinde yer alıyor. Smart fortwo ve smart forfour modellerinde Passion, Prime ve Proxy olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği sunulurken, bu sayede araçlar özellikle iç mekanda kullanıcının tercihlerine göre kişiselleştirilebiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.