otohaber_logo
Haberler
Ağabeylerinin İzinde
Mart ayında Cenevre’de Mazda2’nin sinyallerini veren Japon üretici, yeni Mazda2’nin örtüsünü kaldırdı.
Ağabeylerinin İzinde

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Hazumi Concept modeliyle Mazda2'nin sinyallerini veren Japon devi, modelin tüm detaylarını açıklamasa da tıpkı ağabeyleri gibi Kodo tasarım dilini kullandılan otomobil,CX-5, Mazda3 ve Mazda6 modelleriyle iç ve dış tasarım açısından benzerlik gösteriyor.

Tüm motor seçenekleri henüz açıklanmayan otomobilde 1.5 litrelik 105 HP ve 250 Nm tork üreten SKYACTIV-D dizel motorun kullanılacağı biliniyor. Ayrıca araçta yine 1.5 litrelik SKYACTIV-G benzinli motorun farklı güçlerdeki versiyonları da isteğe bağlı olarak sunulacak.

Mazda'nın Japonya'da bulunan fabrikasında üretimine başlanan Mazda2, 4070mm uzunluğa, 1730mm genişliğe, 1450mm uzunluğa ve 2585mm dingil mesafesine sahip. Aracın 2014 yılı sonlarında satışa çıkması planlanırken, dördüncü jenerasyon Mazda2, ekim ayında Paris Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.