otohaber_logo
Haberler
Yeni Mondeo Ne Zaman Geliyor?
Ford’un orta sınıf temsilcisi Mondeo yeni jenerasyonu ile yollara çıkmaya hazırlanıyor.
Yeni Mondeo Ne Zaman Geliyor?

Ford'un neredeyse iki yıl önce tanıttığı yeni Mondeo'nun seri üretim versiyonu sonunda yollara çıkıyor. Orta sınıfta Sierra modelinin yerini alan ilk Mondeo 1993 yılında tanıtılmıştı. Bir yıl sonra ise "yılın otomobili" unvanını kazanan model, o dönemlerde zengin donanımı ve o donanımlara oranla cazip fiyatlarıyla dikkat çekiyordu. Aradan geçen yıllar boyunca kendini daha da geliştiren Mondeo, artık en son nesliyle ekim ayında Avrupa pazarında, yılın son aylarında da ise Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Yeni Mondeo ile beraber, 1.5 ve 2.0 litrelik EcoBoost benzinli motorların yanında ayrıca bir de hibrid versiyon yer alacak. Bu hibrid Modeo, Ford'un Avrupa'da satışa sunduğu ilk hibrid otomobil olma özelliği taşıyor. Ayrıca motor Oscar'ı "Yılın Motoru" ödülünü kazanan 1.0 litrelik EcoBoost motor da Ford'un orta sınıf temsilcisinin motor seçenekleri arasında… Dizel cephesinde ise 1.6 litrelik ve 2.0 litrelik dizel makineler yine Mondeo ile beraber sunulmaya devam edecek. 2015 Modeo'da dört tekerlekten çekiş sistemi ise opsiyonel olarak sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.