otohaber_logo
Haberler
İşler Kızışacak
Yeni i20, küçük sınıftaki büyük rekabette taşları yerinden oynatmaya geliyor.
İşler Kızışacak

Hyundai, 2002 yılından bu yana B-segmentinde başarılı bir grafik çiziyor. Özelikle, Getz ile beraber bu sınıfta Avrupa'da da kendine önemli bir yer edinen Koreli marka, ilk olarak 2008 yılında tanıtılan ve 2009 Mayıs'ında Türkiye'de satışa sunulan i20'nin yeni jenerasyonuyla beraber küçük sınıftaki rekabete farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Ford Fiesta, Volkswagen Polo ve Peugeot 208 gibi iddialı rakipleri arasında kendine yer arayacak bu yeni model, yepyeni bir platformda yükseliyor. Daha geniş bir kitleye hitap etmesi beklenen Yeni i20, selefine göre artan boyutlarıyla dikkat çekerken bu yeni model, eskisine göre 40 mm arttırılan ve 2570 mm'ye uzatılan aks mesafesiyle Avrupalı tüketicinin bu segmenteki beklentilerine de yanıt veriyor. Artan boyutlar kabin içerisinde de ferah bir alan vaat ediyor. Ayrıca Yeni i20'nin ön ve arka bölümde sunduğu toplam diz mesafesi 1881 mm ile sınıfın en iyisi durumunda… 326 litrelik bagaj kapasitesi de yine iddialı…

Küçük sınıfta tasarım konusunda da rakipleriyle sıkı bir mücadeleye girecek Yeni i20'nin yüzünde ağabeyi i30'dakine benzer LED farlar ve markanın geleneksel altıgen ızgarası dikkat çekiyor. "Fluidic Sculpture 2.0" tasarım felsefesinin bir ürünü otomobilde yüksek omuz çizgisi, siyah C sütunu tasarımın göze çarpan önemli detaylarından olurken, arka bölümü komple çevreleyen cam ve keskin hatlı yeni stoplar i20'nin diğer hatchback modellerinden ayrışması sağlıyor.

16 aylık bir çalışmanın meyvesi olan şık Korelinin kabini ise uzatılan aks mesafesi sayesinde daha ferah... Üstelik bu sınıfta ilk kez sunulan panoramik cam tavan da tercih listesinde yer alıyor.

Yeni i20, 2 Ekim Perşembe günü Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Modelin üretimine ise yine tanıtıldığı ay başlanacak ve kasım ayında satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.