otohaber_logo
Haberler
En Çok Satan Turbo Benzinli
Ford’un 1.0 litrelik EcoBoost motoru yılın ilk altı aylık periyodunda satılan turbo benzinli araçlarda en çok tercih edilen olmayı başardı.
En Çok Satan Turbo Benzinli

Ford'un küçük hacimli motoru 1.0 litrelik üç silindirli EcoBoost, Avrupa'daki turbo benzinli araç satışlarında en çok tercih edilen motor seçeneği oldu. Üç kez üst üste yılın motoru ödülüne laik görülen bu motor, Avrupa'da satılan her beş Ford modelinden bir tanesinde yer almayı da başardı.

Geçen yıl, yılın ilk aylık periyodunda 104.000 adetlik 1.0 litrelik EcoBoost'a sahip araç satış sayısı, bu yıl yüzde 15 artarak 120.000 adede yükseldi. Bu verimli motor, kıtada satılan B-Max'lerin yüzde 47'sinde, Focus'ların yüzde 33'ünde ve Fiesta'ların yüzde 30'unda yer aldı.

2012 yılında Avrupa'da satışa sunulan ilk 1.0 litrelik EcoBoost motor Focus'ta yer alırken daha sonra, Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX/Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect ve Transit Courier modellerinde de sunulmaya başlandı.

100 HP ve 125 HP'lik iki standart versiyonla satılan motorun bir de Fiesta Red ve Black Edition modellerinde sunulan 140 HP'lik bir versiyonu bulunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.