otohaber_logo
Haberler
Makyajlı A6 Motorlarıyla İddialı
Makyajlı Audi A6, geliştirilen teknolojileri, yeni motorları ve aydınlatma sistemiyle, Premium rekabette elini güçlendirmeye çalışıyor.
Makyajlı A6 Motorlarıyla İddialı
Daha sofistike bir tasarıma bürünen A6'da iç mekanda geliştirilmiş multimedya eğlence sistemleri bulunurken, A6 sedan, station ve daha sportif ruhu sevenler için S6 ile RS 6 versiyonlarıyla satılmaya devam edecek. Audi yöneticilerinin açıklamalarına göre daha verimli ve hafif malzemelerle bezenen sportif şasi ve sürüş destek sistemleriyle, güvenli ve keyifli sürüşlere yelken açılacak. Keskinleştirilmiş çizgiler sportif tasarıma vurgu yaparken, önden bakıldığında LED teknolojosini görmek çok da şaşırtıcı değil. Matrix LED teknolojisiyle viraj için ve gece sürüşlerinde daha güvenli bir kullanım sunan A6, 1.8 litrelik TFSI versiyonuyla 1.535 kilogram ağırlığında. Tekrar iç mekandaki yeniliklere dönecek olursak, MMI touch sistemiyle entegre 8 inçlik katlanabilir ekranda Tegra 30 grafik sistemi kullanılmış.

Hafif makyajlı A6'da asıl önemli değişim motor yelpazesinde, güçleri 190 ile 333 HP arasında değişen 3 benzinli motor ve 150 ile 326 HP arasında değişen 5 dizel motor içerisinden yüksek hacimlilerin ülkemizdeki satışlarının düşük olmasını öngörmek için dahi olmaya gerek yok. 1.8 litrelik TFSI 5.7 litrelik ortalama yakıt tüketimiyle en uygun seçenek gibi gözüküyor. Dizel isteyenler için 2.0 litrelik TDI 150 HP güç üretirken, 4.2 lt/100 km'lik yakıt tüketim verisiyle de hem Premium hem de tutumlu olunabileceğini bir kez daha gösteriyor.

Sportif tınıları sevenler için 4.0 litrelik TFSI motorla gelen S6 ve S6 Avant yelpazede bulunurken 450 HP güç ve 4.4 saniyelik 0-100 km'lik hızlanma verisiyle de keyiflendirmeye hazırlar. Bu da yetmez diyenlere, 560 HP'lik RS 6 ile ilgilenmelerini tavsiye ederiz.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.