otohaber_logo
Haberler
Ağabeyden Kardeşe
Ford’un birkaç gün önce örtüsünü kaldırdığı S-MAX’in ardından C-MAX de gün yüzüne çıktı.
Ağabeyden Kardeşe

Doksanlı yılların sonunda tanıştığımız kompakt MPV sınıfı her geçen gün daha da kalabalıklaşıyor. Ford C-Max bu iştah kabartan pazara sonradan dahil olan modellerden. 2002 yılında ilk olarak

Paris Otomobil Fuarı'nda konsept haliyle hayatımıza giren model, 2003 yılında üretimine başlanarak, rekabetin iyice kızıştığı pazarda kendine iyi bir yer edindi. Aradan geçen 11 yılda karakteristik yapısını bozmadan yoluna devam eden bu kompakt MPV, ikinci neslinde önemli bir makyaj operasyonundan geçti.

Ford'un Paris Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyerini gerçekleştireceği 2015 C-MAX'le ilgili birkaç ipucunun ardından, sonunda makyajlı model gün yüzüne çıktı. Hem görsel hem de tasarımsal olarak geliştirmeler yapılan C-MAX'in ön yüzünde Aston Martin modellerindekine benzer ızgara dikkat çekerken, hareketli gündüz farları, dörtgen sisler ve yenilenmiş yan etekler aracın asıl öne çıkan noktalarından. Yenilenen farlar ise artık daha küçük ve agresif bakıyor. Ford C-MAX'in arka tarafına geçildiğinde daha sade bir tasarım ortaya çıkıyor. Makyajla birlikte tıpkı farlarda olduğu gibi stop lambaları da şu an yollarda olan C-MAX'e oranla küçük tasarlanmış ve arka tampon da elden geçirilmiş. Ayrıca yeni renk seçenekleri ve hafif alaşım jant tasarımları makyajlı modelin dış tasarımdaki temel değişikliklerinden birkaç tanesini oluşturuyor.

Bir MPV'nin en önemli özelliği dış tasarımdan ziyade iç mekânıdır. Makyajlanan C-MAX yine aile otomobili imajından ödün vermeyen bir iç mekanla Paris Otomobil Fuarı'na çıkıyor. Birkaç ay önce tanıtılan makyajlı Focus'da ilk kez gördüğümüz SYNC 2 bilgi-eğlence sistemi 8 inç boyutunda bir multimedya ekranıyla beraber sunuluyor. Daha kaliteli malzemelerin kullanıldığı iç mekanda, direksiyon ısıtma sistemi, birinci ve inci sıra koltuklar arasında yük sabitleyici gibi yeniliklerde yer alıyor.

Araç içerisindeki ses, titreşim ve sertlik seviyesini aşağı çekmek adına daha kalın yan camların yanı sıra bagaj kapağı ve arka camlarda emici fitillere yer verilmiş. Motor sesinin içeri girmemesi için kaput etrafında yine emici fitiller yer alırken, dizel motorlu araçlarda ekstra fitil kullanılmış.

2015 Ford C-MAX ve Grand C-Max'te, 120 HP'lik TDCi motorun yanında geliştirilmiş 2.0litrelik 140 HP ve 163 HP olmak üzere iki farklı güç üreten dizel motorlar sunuluyor. Benzinli cephesinde ise 1.0 litrelik EcoBoost motorun 100 HP ve 125 HP'lik versiyonlarına ek olarak 1.5 litrelik EcoBoost motorun 150 HP ve 180 HP'lik versiyonları sunulacak.

Makyajlı modelde geliştirilmiş direksiyon ve süspansiyon sistemine ek olarak maksimum hız, en düşük ses seviyesi gibi seçenekleri ayarlayabileceğiniz My Key sistemi de yer alıyor. Opsiyon listesinde ise bi-xenon HID far sistemi, Aktif Park Sistemi, Dikey Park, Paralel Park Uyarı Sistemi, Şehir içi Uyarı Sistemi ve Aktif Frenleme Sistemi bulunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.