otohaber_logo
Haberler
Citroen C1 ve C4 Cactus Türkiye'de
Citroen yepyeni modelleri C4 Cactus ve Yeni C1’i Türkiye’de satışa sundu.
Citroen C1 ve C4 Cactus Türkiye'de

Geçtiğimiz mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkan C4 Cactus ve Yeni C1 modellerinin ülkemizde satışına başlandı. Değişen dünya ve tüketicinin talepleri doğrultusunda tasarlanan iki model de markanın genlerine işlemiş aykırı tasarımıyla dikkat çekiyor.

2005'te pazara sunulan ilk C1'den bu yana 780,000 adedin üzerinde satışı ile segmentinin en başarılı modellerinden biri olan C1, dinamik çizgileri, sevimli tasarımı ve karakteristik farları ile dikkat çekiyor. İki renk tonuna sahip C1, birçok kişiselleştirme seçeneğine sahip. 5 kapılı versiyonuyla satışa sunulan model, "Airscape" adı verilen yeni açılır tavanıyla bu tarz otomobil sevenler için iyi bir alternatif oluşturuyor. Sekiz farklı renk seçeneğinin sunulduğu Fransızların minik sınıf temsilcisi yeni C1'de 14 ve 15 inç olmak üzere farklı tarzlara hitap eden jant seçenekleri de yerini alıyor. Yeni C1'in tavanı ise 120 km/s hıza kadar açılabilir özelliğini koruyor.

3.460 mm'lik yeni C1'in iç mekanı da dış tasarımı kadar renkli. Parlak kaplamaların dikkat çektiği kabinde, 7 inç'lik dokunmatik multimedya ekranı ilk göze çarpanlar arasında… 1.620 mm genişliğe ve 1.460 mm yüksekliğe ve 9,600 mm dönüş çapına sahip olan yeni Citroën C1 ideal boyutlarıyla 196 lt'lik bagaj hacme sahip. Arka koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 780 litreye çıkıyor. 840 kg ağırlığındaki Citroen C1, yeni nesil benzinli motorlara sahip olacak. 68 HP güç üreten VTi 68 Airdream, 5 ileri manuel şanzıman ve Start/Stop sistemi ile beraber sunuluyor. VTi 68 motor ise ETG (Efficient Tronic Gearbox) şanzıman ile kombine edilmiş. Yeni Citroën'in benzinli manuel versiyonunun başlangıç fiyatı 39.900 TL iken otomatik versiyonun başlangıç fiyatı ise 44.900 TL.

Tıpkı kardeşi C1 gibi Cenevre Otomobil Fuarı'nda boy gösteren C4 Cactus de ülkemize giriş yapan yeni Citroen modeli… Retro tasarımlarıyla dikkat çeken markanın en son ürünü, Fransızların nasıl bir tasarım anlayışına sahip olduğunu açık bir dille ortaya koyuyor. Değişen dünyaya ayak uydurmak adına aracın konsept halinden uzaklaşmayan otomobil, kompakt hatchback modellerine bir alternatif niteliği taşıyor. Model, aynı zamanda plastik gövde kaplaması, panoramik cam tavan ve farklı bir C sütununa sahip. PSA Grubu'nun ortak platformu PF1 üzerinde şekillenen C4 Cactus, 4,16 m uzunluğu, 1,73 m genişliği ve 1,48 m yüksekliği 2,60 m uzunluğundaki dingil mesafesi üzerine kurulmuş. C ve B sınıfı crossover modelleri arasında konumlandırılan model, 54.900 TL'lik fiyat etiketine sahip. Airbump adı verilen küçük çaplı kazaların maddi zararını azaltmak için C4 Cactus'un ön ve arka taponların yanı sıra kapılarda yer alan hava dolu kapsüller, araçla sunulan yenilikler arasında… C4 Cactus, aynı sınıfta olmamasına rağmen isim benzeri C4 göre 200 kg daha hafif olması da aracı daha verimli bir hale geliyor.

Kendine özgü tasarıma sahip kabinde ise 7 inç multimedya ekranı dikkat çekiyor. Kanepe tarzı tasarlanan koltukların yanında kapı kolları gibi hareketli metalik aksamlar, parlak siyah kaplama ve deri kemer de bulunuyor.

Park yardım Sistemi, Geri Görüş Kamerası, Yokuş Kalkış Desteği, Viraj aydınlatmalı sis farı gibi yardımcı ekipmanların da yer aldığı Citroën C4 Cactus, Türkiye'de benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor tipi ile satışa sunuluyor. Dizel model sadece ETG6 otomatikleştirilmiş şanzıman ile satışa sunulurken; benzinli model ise düz vites ve ETG otomatik şanzıman seçeneğine sahip. 1.2 HP'lik VTi 82 motor, 100 km'de 4,6 lt yakıt tüketim değerine sahip olurken; aynı motorun e-VTi 82 ( Euro 6 ) versiyonu otomatikleştirilmiş şanzıman ve "Stop & Start" sistemi ile birlikte sunuluyor. Bu versiyonun yakıt tüketimi 100 km'de 4,3 litre oluyor.

Dizel cephesinde ise e-HDi 92 modelinde Stop & Start sistemine sahip 1.6 dizel motor kullanıyor. ETG6 otomatikleştirilmiş şanzıman ile kombine edilmiş bu versiyon 100 km'de 3,5 litre fabrika yakıt tüketim değerine sahip.

Citroën C4 Cactus, LIVE, FEEL ve SHINE olmak üzere iki donanım seçeneği ile sunuluyor. Citroën C4 Cactus'ün Türkiye'de benzinli versiyonu 54.900 TL'den dizel versiyonu ise 66.300 TL'den fiyatla etiketine sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.