otohaber_logo
Haberler
Aston Martin Lagonda Kendini Gösterdi
Aston Martin, ısmarlama ile sınırlı bir sayıda üreteceği süper salon modeli Lagonda’yı sergiledi.
Aston Martin Lagonda Kendini Gösterdi
Geleneklerin bozmayan Lagonda, ayrıcalıklı bir süper salon olma rozetini gururla taşımaya devam edecek. Özellikle Ortadoğu'da satılacak olan Lagonda, hızı ve gücü Lagonda ahlakı ile kombine ederek çok özel bir otomobil olma özelliğini taşıyor.

İlk olarak 1976'da Lagonda Kentler tarafından tasarlanan araç adını da sahibinden alıyor. O dönemde dahi karbon malzemelerin bolca kullanıldığı otomobil, diğer üreticilerin de ilham kaynaklarından biri oldu. Bu yeni modelde bolca karbon materyal kullanılarak aracın ağırlığı radikal bir şekilde düşürülmüş.

Araç Aston Martin'in en özel araçlarını tasarladığı üretim merkezinde el yapımı olarak hazırlanırken, aracı hazırlayanların çoğunun kadının olması da aracın detaylara verdiği önemi göstermesi açısından oldukça önemli.

Aracın fiyatı gizli tutulurken, sadece siparişle satılacağı açıklandı.

Aston Martin Tasarım Direktörü Marek Raichman "Ortadoğu'daki müşterilerimiz araçlarında hem ultra lüks detaylar hem de bolca kişiselleştirme opsiyonu arıyorlar, biz de bu seçkin modelde onlara istedikleri tüm özellikleri sunmayı hedefledik ve ortaya olağanüstü bir otomobil çıktı. Eğer Kentler Lagonda bu sanat eseri otomobili görebilseydi gerçekten de çok gurur duyardı" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.