otohaber_logo
Haberler
Sürpriz yumurta
156 HP’lik motor ve dinamik sürüş karakteri dışarıdan bakıldığında anlaşılamayan 308 1.6 THP, direksiyon başına geçildiğinde sürpriz yumurta etkisi yaratıyor.
Sürpriz yumurta
Bu motora epey aşinayız. Birinci nesil 308'de ilk kez karşılaştığımız 1.6 lt'lik turbo destekli güç ünitesini 3008 ve RCZ'de de kullanmıştık. Bu motoru yeni nesil 308'de de görmek bizi şaşırtmadı. Ama dinamizmiyle öne çıkan 308 1.6 THP'nin motor kaputu altındaki potansiyelini karoserin dışına yansıtmaması sürpriz etkisi yaratıyor. Dışarıdan bakıldığında 1,2 lt 82 HP'den ayırt etmek kolay değil. 18 inçlik jantlar bile opsiyonel. Halbuki 308 1.6 THP'nin sunduğu performans, bir zamanın yıldız "hot hatch"lerini anımsatıyor. Dışarıda biraz daha "özel" donanımlar sunuluyor olsaydı, fark edilmesini de kolaylaşırdı.



Gelelim turbo benzinli motorun performansına. Fabrika verilerine göre 8,4 saniyelik 0-100 km/s değer, test verilerinde de benzer bir sonuçla, 8,6 saniye olarak kayda geçti. Alt devirlerden (1400 d/d) itibaren 240 Nm'lik maksimum torka ulaşılabiliyor olması, 308'in "canlı" hissettirmesini sağlıyor. 6000 d/d'de gelen 156 HP'lik maksimum güç ile de otomobil hızlanma isteklerini aşırı tepkiler vermeden karşılıyor. 308'in tam gaz ile yapılan kalkışta da tutunma konusunda sorun yaşamaması, ön tekerleklerdeki gücün kolay kontrol edilmesini sağlıyor. Aynı kontrol hissi, viraj çıkışındaki hızlanma isteğinizde de kaybolmuyor.




6 ileri manuel şanzımanın kemikli ama belirgin vites geçişleri sportif beklentileri karşılayabilir. Küçük çaplı direksiyon simidi de bu yönüyle aynı hissi doyuruyor. Netlik konusunda tatminkar hissettiren direksiyon sistemi ise konu sportif sürüş hissi olduğunda çok daha fazla sertlik beklentisi doğuruyor. Süspansiyon sistemi de kabin içerisine rahatsız edici sert tepkiler yansıtmadan, karoser salınımlarını başarılı bir şekilde kontrol altında tutuyor.

Peugeot 308 1.6 THP, "dozunda sportiflik" isteyenler için biçilmiş kaft an. Kontrol etme zorluğu yaşatmayan otomobil, istenildiğinde oldukça tatminkar bir dinamizm sunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.