otohaber_logo
Haberler
Otomobil Rengi Karakterin Temsilcisi
“İlişkini Kurtar” kitabının yazarı Psikolog-Nefes terapisti Işıl Evrim Akgün, otomobil rengi seçiminizin kişiliğinizi nasıl yansıttığını anlattı…
Otomobil Rengi Karakterin Temsilcisi

Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisi büyüktür, hem kişinin içinde bulunduğu ruh halini yansıtırlar hem de onu etkileyerek farklı hisler uyandırırlar. Bazı renkler kişiyi sakinleştirip huzurlu hissettirirken bazıları heyecanlandırır ya da özgüveni arttırır. Otomobil firmaları da renklerin psikolojik etkilerinden sıkça faydalanarak buna uygun pazarlama metotları geliştirirler. İşte araba rengi seçiminizin psikolojik karşılığı…

Beyaz: Sembolik olarak beyaz renk; soğukkanlılığı ve istikrarı temsil eder. Düşünce gücünü arttırdığı için trafikte dikkatli olunmasını ve her an tetikte olunmasını sağlar. Beyaz otomobil, temizliği seven ve uzlaşmacı kişilerin sıkça seçtiği otomobiller arasındadır. Bu kişilerle trafikte karşılaştığınızda sakin bir şekilde otomobil kullanmalarından da anlayacağınız üzere yapıcı kişiliklerdir.

Siyah: Sembolik olarak siyah matemi ve gizemi temsil eder. Siyah otomobil seçen kişiler genellikle özgüveni yüksek, azimli ve hırslı kişilerdir. Siyah otomobili seçenler fazla hırslı oldukları için trafikte sıklıkla sollamalar yapabilir ya da kural ihlalinde bulunabilirler ve biraz intacı olduklarından onlarla uzlaşmakta zorluk çekebilirsiniz.

Kırmızı: Sembolik olarak kırmızı hareketliliği, dinamizmi ve kararlılığı temsil eder. Kırmızı otomobil kullanan kişiler çoğunlukla genç yaş grubu olduğu gibi hız yapmayı ve trafikte yarış yapmayı seven yapıdadırlar. Kırmızı renk kendini yakından çok fark ettirse de uzak mesafede en az belirgin olan renklerdendir. İlk anda fark edici özelliği olan kırmızı, uzun sürede insanları rahatsız edip gerginleştirmeye başladığından daha az tercih edilmesi önerilir.

Lacivert: Sembolik olarak lacivert, otoriteyi temsil eder. Lacivert otomobiller çoğunlukla orta yaşın üzerindeki insanların seçimi olduğu gibi mevki ve ağırbaşlılığı da yansıtır. Tıpkı beyaz renk de olduğu gibi düşünce gücünü arttırdığı için lacivert araba kullananların trafikte kurallara sıkı bağlılık gösterdiği ve ciddiyet sahibi olduğu söylenebilir.

Gri: Sembolik olarak gri, dengeyi temsil eder. Gri otomobil kullananlar genelde sakin, durağan ve serinkanlı kişilerdir. Trafikte gözün en rahat algıladığı renklerden biridir. Düşük hızda otomobil kullanan bu kişiler, çoğunlukla da sağ bir şeritte yolculuk yaparlar. Bu kişiler çoğunlukla da karamsarlığa yatkındırlar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.