otohaber_logo
Haberler
BMW Önden Çekişe Merhaba Dedi
Bavyeralı marka BMW, Türkiye’de satışa sunduğu ilk önden çekişli modeli 2 Serisi Active Tourer ile yeni bir dönemin kapılarını açıyor.
BMW Önden Çekişe Merhaba Dedi

BMW'nin artık kemikleşmiş müşteri kitlesinin elbette belirli kriterleri var. Dinamik tasarım, işlevsellik, sürüş hissi ve sizi tamamen saran bir kokpit. Markanın yeni modeli 2 Serisi Active Tourer bütün bu özellikleri bir arada sunsa da kardeşlerine oranla çok keskin farklılıklara sahip. Öncelikle, bu önden çekişli bir BMW… Markanın satışa sunduğu ilk önden çekişli model, MINI Hatch ile aynı platformu paylaşıyor. Bu da markanın gelecekte önden çekişli modelleri üretmeye devam edeceğinin bir göstergesi. Öyle ki, BMW yetkilileri otomobilin onlar için yeni bir kapı açtığını ve önden çekişli modellerin BMW ailesine yavaş yavaş katılmaya başlayacağını müjdeliyor. BMW 2 Serisi Active Tourer'a önden bakıldığında dinamik tasarım her noktada hissedilirken, otomobil markanın genel tasarım detaylarını üzerinde taşıyan bir kostüme sahip. Meşhur böbrek ızgara, far tasarımı ve tampon aracın dikkat çekici tasarımını ortaya koyarken, BMW 2 Serisi Active Tourer profilden bakıldığında da yükselen omuz çizgisi sayesinde oldukça da dinamik görünüyor. Mercedes-Benz B Serisi'nin direkt rakibi olacak 2 Serisi Active Tourer'a arkadan bakıldığında farklı bir yapı görülse de markanın diğer modelleriyle benzer bir tasarıma sahip. Bunu en çok farlarda ve tampon tasarımda görebiliyorsunuz.

4,344 mm uzunluğa 1,800 mm genişliğe, 1,560 mm yüksekliğe ve 2,67 mm aks aralığına sahip model kompakt boyutlarıyla da şehir hayatına ne kadar uyumlu olacağını ortaya koyuyor. Nitekim, böyle bir otomobilden çok talep edilen ögelerin başında boyut ve hacim geliyor. 2 Serisi Active Tourer'ın bagaj kapasitesi 468 litrelik değerle Mercedes-Benz B Serisi'nin bagaj kapasitesinden 20 litre az olmasına rağmen, geniş ve alçak yükleme alanı Bavyeralı markayı bu konuda bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca bagaj içerisindeki butonlar yardımıyla arka koltuklar rahatça yatırılarak, kapasite 1510 litreye çıkarılabiliyor. Bavyeralı üretici aslında bir şekilde Avrupalı aile otomobili müşterilerinin de ilgi alanına ve radarına girmeye çalışıyor. Karşısında oldukça sıkı rakipler mevcut.

Aracın iç mekanına geçildiğinde kaliteli biç mekanla karşılaşıyorsunuz. BMW'nin kendine has direksiyon simidi ve üç katlı orta konsol hemen göze çarpıyor. Bu üç katlı konsolun en üst katında müzik sistemi yer alırken, ikinci katta ise geniş bir saklama gözü yer alıyor. İç mekandaki değişiklikler elbette bunlarla sınırlı değil. Hemen fark edilenlerden bir tanesi vites topuzu… Alışılagelmiş vites topuzuna nazaran 2 Serisi Active Tourer'da kullanılan daha sade... Sport, Eco Pro ve Comfort sürüş modları butonu ise diğer modellerde olduğu gibi vites topuzunun yanında değil, orta konsolun altında yer alıyor. Modelde kullanılan malzemeler ise bir BMW'den alışık olduğumuz kaliteye sahip. Ahşap malzemeler ve deri döşeme Bavyeralının kalitesini ortaya koyuyor. Orta konsolun üzerinde yer alan multimedya ekranı yerini almış.

Ülkemize yalnızca 218i adıyla 1.5 litrelik 136 HP güç ve 220 Nm tork üreten TwinPower turbo motorla ithal edilen otomobil, arkadan itişli kardeşleri kadar dinamik bir his sunma hevesinde olmasa da keyif vermeye çalışıyor. Nitekim Mini platformu üzerinde geliştirilen bir otomobilden dinamik bir sürüş beklememek olmaz. Aracın direksiyonu oldukça net, yol tutuş konusunda da başarılı bir çizgi seyrediyor. Hızlanmaya ihtiyacınız olduğunda ise 2 Serisi Active Tourer sizi mahçup etmiyor. 6 kademeli otomatik şanzımanıyla 1.5 litrelik motor uyum içerisinde seyrediyor. Vites geçişleri kararlı seyrediyor. Arkadan itişli bir BMW'nin sürüş karakterini beklememek gerekiyor elbette… 2 Serisi Active Tourer, premium bir Van modeli almak isteyenler için iyi bir alternatif oluştururken, modelin dizel versiyonu 216d Active Tourer ise 1.5 litrelik dizel motoruyla 2015 yılının başında model ailesine eklenecek.

218i Active Tourer Türkiye'de 99.788 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.